Κακοκαιρία Μήδεια: Εντοπίστηκε ο έφηβος που αγνοείτο στον Υμηττό

Σώος με λίγες εκδορές στα πόδια εντοπίστηκε ο 14χρονος από την Ρουμανία για τον εντοπισμό του οποίου και των φίλων του νωρίτερα στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση από την Πυροσβεστική μέσα στη νύχτα, στο βουνό του Υμηττού και εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης, αφού είναι σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία Μήδεια.

Τα τρία 14χρονα αγόρια, δύο Έλληνες και ο φίλος τους από την Ρουμανία ξεκίνησαν την πεζοπορία τους στον Υμηττό περίπου από το ύψος της Ηλιούπολης, κάποια στιγμή χωρίστηκαν οι δρόμοι τους και λόγω της χιονόπτωσης έχασαν τον προσανατολισμό τους. Ύστερα από συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί τους οι πυροσβέστες από τις 7 το απόγευμα, αλλά και με τους γονείς τους, οι δύο 14χρονοι Έλληνες εντοπίστηκαν στον Υμηττό, στα όρια μεταξύ Βύρωνα και Καρέα, περίπου στις 9 το βράδυ, όπου ενημέρωσαν τους Πυροσβέστες για το γεγονός ότι ο τρίτος της παρέας είχε τραβήξει διαφορετικό δρόμο.

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες εντοπίστηκε περίπου στις 10 το βράδυ και ο τρίτος 14χρονος σε Σέσι Κορωπίου, σε μία απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων μακριά από την αφετερία της πεζοπορίας της παρέας των τριών εφήβων και έχει μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου για να τον παραλάβει η οικογένεια του. Για τον εντοπισμό των τριών αγοριών επιχείρησαν 6 άντρες της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ.

Κακοκαιρία Μήδεια: 245 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Τις 245 έφτασαν οι κλήσεις που δέχτηκε από ολόκληρη την χώρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής από χθες Κυριακή και μέχρι αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, 172 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, 13 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 27 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση, 23 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

Με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Κακοκαιρία Μήδεια: Οι διακοπές στην κυκλοφορία

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων, επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην Παλιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Βίλια.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή του Παπάγου, από το νεκροταφείο προς τον Υμηττό και στην Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Καπανδριτίου από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα και στην οδό Ιπποκράτους από το ύψος της Επαρχιακής Οδού Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ μετά την μικρή παράταση που δόθηκε μόνο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, που ανανεώνεται συνεχώς, πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα