Καιρός: Βοριάδες έως 6 μποφόρ – Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα την Τρίτη

Στα δυτικά ο καιρός την Τρίτη θα κυλήσει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός . Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μπ.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Έβρο, Νησιά Β. Ν. Αιγαίου Ν.Λασιθίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Κεντρική και Βορειοδυτική Ευρώπη . Το σύστημα που βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας παραμένει σχεδόν στάσιμο και δεν προβλέπεται να μας επηρεάσει σημαντικά .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το πεδίο χαμηλών πιέσεων στην περιοχή της Ιταλίας η οποία επηρεάζεται από αρκετές βροχές στα κεντρικά και τα νότια .

Την Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 στα νότια 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. και θα φτάσει στα βόρεια και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 στη νότια Κρήτη τους 32 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 είχαμε πλημμύρες σε Καβάλα , Ξάνθη και Νέα Καλλικράτεια . Πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν στην Ορεστιάδα από πολύ ισχυρούς ανέμους

Keywords
Τυχαία Θέματα