Σε ύφεση και οριοθετημένη η φωτιά στην Κοζάνη

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λεύκαρα Κοζάνης, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, που δεν αντιμετώπισε όμως πρόβλημα.

Στο σημείο, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η φωτιά, συνολικά 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες και συνδράμουν υδροφόρες του Ελληνικού Στρατού.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν εκδηλώθηκαν 34 δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά επιχείρησαν 365 πυροσβέστες, 130 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν πέντε υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και ο Ελληνικός Στρατός με δύο υδροφόρες. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112 Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα