Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές - Άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός με μια ματιά

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από την ανατολική νησιωτική χώρα που θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι βροχές

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές, τις πρωινές

ώρες στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 3/2/1965 είχαμε χιονοπτώσεις με χιονόστρωση στο κέντρο της Αθήνας. Το 2009 σημειώθηκαν 25.6°C μέγιστη θερμοκρασία στις Βρύσες Χανίων. Το 2011 επικράτησε κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Καταιγίδα εκδηλώθηκε στην Αθήνα ενώ σημειώθηκαν 264 χιλιοστά βροχής στη Σαμαριά Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα