Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητό του

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό κάτω από δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, έξω από την οικία του στην Κηφισιά. Το ένα όχημα είναι σίγουρα ιδιοκτησίας του, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ,

φέρεται να ανήκει στην σύζυγό του.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας περιορίζοντας τις υλικές ζημιές στα οχήματα, ενώ για το περιστατικό διενεργεί έρευνα η Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται ανάληψη ευθύνης.

Νέα Δημοκρατία: Η πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρει:

"Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατα συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντιον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατα της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδική της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης".

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητα καταδίκαστεα η επίθεση

Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την επίθεση.

Την επίθεση στο όχημα του βουλευτή καταδίκασαν και βουλευτές τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Για "αδιανόητα πράγματα" έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Για "αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα