Καιρός: Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Χιόνια σε ορεινά ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά.

• Ισχυρές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά.

Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια

θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια θα φτάσει τους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 11 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές ή χιονόνερο στην Αττική – Χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη..

Χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλονίκη μέχρι νωρίς το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα 6/2/1968 είχαμε σφοδρή θαλασσοταραχή στη Ρόδο που προκάλεσε ναυάγιο αμερικάνικου αντιτορπιλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα