Καιρός: Ακόμη και στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη - Εξασθένηση ανέμων στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ τοπικά στη Θεσσαλία θα έχουμε μέγιστες τιμές 39 με 41 βαθμών. Το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας και μόνο στις Κυκλάδες

τοπικά τα 6 με 7 μπ με τάση εξασθένησης

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τετάρτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Φωτιάς σε πολλές περιοχές της χώρας μας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό στη Βαλκανική που κινείται ανατολικά και εξασθενεί τον αντικυκλώνα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξασθενήσουν και οι άνεμοι . Το σύστημα αυτό θα ενισχύσει τους ανέμους στο Ιόνιο και θα ρίξει τη θερμοκρασία στα δυτικά .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το μέτωπο που κινείται νοτιοανατολικά και εξασθενεί τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με το χαμηλό της Ρόδου.

Την Τετάρτη αρχικά θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 με 7 υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 και τοπικά τους 41 βαθμούς στο Αιγαίο τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ Θερμοκρασία:από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη .

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. .Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα