Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σιράζ - 13 νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε ένα μαυσωλείο της πόλης Σιράζ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο, αναθεωρημένο προς τα κάτω απολογισμό. Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι η επίθεση «δεν θα μείνει αναπάντητη».

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο IRNA είπαν ότι οι δράστες επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησαν τους προσκυνητές και το προσωπικό

στην είσοδο του ιερού Σαχ Σεράγ.

Στο ιερό Σαχ Σεράγ βρίσκεται ο τάφος του Άχμαντ, αδελφού του ιμάμη Ρεζά, του όγδοου σιίτη ιμάμη που ενταφιάστηκε στη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν. Το μαυσωλείο αυτό είναι ο ιερότερος χώρος λατρείας στο νότιο Ιράν.

Στις αρχές Απριλίου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, καταγόμενος από το Ουζμπεκιστάν σύμφωνα με την Τεχεράνη, μαχαίρωσε και σκότωσε δύο σιίτες ιερωμένους και τραυμάτισε έναν τρίτο στην αυλή του ιερού του ιμάμη Ρεζά στη Μασχάντ. Ο δράστης χαρακτηρίστηκε «μοχαρεμπέχ» («εχθρός του Θεού» στα περσικά) και εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στις 7 Ιουνίου, στην ίδια πόλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα