ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι είπαν όχι στο αίτημα για αύξηση από 600 σε 2000 δολάρια της "επιταγής του κορονοϊού"

Πολύς λόγος έγινε εσχάτως στις ΗΠΑ για τις επιταγές των 600 δολαρίων που θα φτάσουν σε κάθε οικογένεια της χώρας ως μέτρο οικονομικής ενίσχυσης για την πανδημία.

Το ποσό, αντικειμενικά, είναι μικρό. Ωστόσο η προσπάθεια που έγινε στη Γερουσία από τους Δημοκρατικούς έτσι ώστε το ποσό να αυξηθεί και να φτάσει στα 2000 δολάρια ανά οικογένεια βρήκε τοίχο. Ο τοίχος αυτός ακούει στο όνομα Μιτς ΜακΚόνελ.

Ο εν λόγω

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Κεντάκι, επικεφαλής της πλειοψηφίας στην αμερικανική γερουσία, άναψε κόκκινο φως. Θεώρησε ότι ο λογαριασμός θα ανέβει σε ύψη που το αμερικανικό δημόσιο δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Ωστόσο ο κύριος ΜακΚόνελ δεν έκανε το ίδιο όταν κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ η γερουσία ψήφισε φορολογικές απαλλαγές για τους οικονομικά ισχυρούς των ΗΠΑ αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων (καμάρωνε γι' αυτό σαν παγώνι ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του).

Ο ΜακΚόνελ και οι Ρεπουμπλικανοί που επιμένουν στο όχι θα έχουν την ευκαιρία να επανορθώσουν στο μέλλον αφού το αίτημα μπορεί να επανέλθει προς ψήφιση ανά πάσα στιγμή. Ηδη οι πρώτες ρωγμές στην ομάδα των Ρεπουμπλικανών αποτελούν γεγονός...

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα