Ηλιοφάνεια και ψύχρα το πρωί - Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Μπορεί να μην είχαμε βροχές την Πέμπτη, αλλά το ψυχρό μέτωπο που σάρωσε όλη τη χώρα προκάλεσε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι άνεμοι τοπικά ήταν πολύ θυελλώδεις στα πελάγη.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία από το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών της ΕΜΥ σημειώθηκε στη Φλώρινα και ήταν ο 1 βαθμός υπό το μηδέν (-1), στη Θεσσαλονίκη είχαμε

0 βαθμούς και στην Αλεξανδρούπολη 4 βαθμούς Κελσίου ελάχιστη θερμοκρασία. Οι μεγαλύτερες ριπές του ανέμου σημειώθηκαν στη Μύκονο με 45 kts η Νάξος είχε 44kts , τα Κύθηρα και η Σκύρος 43 kts.

H Παρασκευή θα είναι μια μέρα ηλιόλουστη αλλά το μπουφάν θα είναι απαραίτητο, διότι και πάλι το πρωί η ψύχρα (για τη Βόρεια Ελλάδα κρύο) θα είναι αισθητή. Στην Ευρώπη παρατηρούμε στους χάρτες που ακολουθούν ότι στην περιοχή μας εγκαθίστ6αται ένα πεδίο υψηλών πιέσεων και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές τουλάχιστον για το επόμενο πενθήμερο.

Οι θερμοκρασίες πάντως σε όλη τη Βαλκανική αλλά κυρίως στη χώρα μας και την γειτονική Ιταλία θα κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των 20 βαθμών, ενώ θα ανέβουν τις επόμενες ημέρες και οι ελάχιστες θερμοκρασίες καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, διαυγής ατμόσφαιρα και οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 3-4 μπ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους που αργότερα θα στραφούν σε ΝΑ 3-4 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Προοπτική του καιρού

Τις επόμενες ημέρες δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές στη χώρα μας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Δείτε την εβδομαδιαία πρόβλεψη του καιρού σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού:

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

Ξέρετε ότι: Στις 26 Οκτ. 1980 είχαμε καταρρακτώδεις βροχές στην Αττική και Λαμία με 2 νεκρούς, ενώ το 2009 σημειώθηκαν πλημμύρες στη Λάρισα και τον Θεσσαλικό κάμπο και στη Μακρινίτσα έπεσαν 132 mm βροχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα