Φωτιά στη Χαλκιδική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάρτη - Ζητήθηκαν και άλλες ενισχύσεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δοθεί στην Σιθωνία της Χαλκιδικής εξαιτίας της καταστροφικής φωτιάς που μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης.

Με την προσγείωση των εναέριων μέσων λόγω της νύχτας ζητήθηκαν και αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι επίγειες δυνάμεις. Μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, είπε πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πως εάν οι

άνεμοι πέσουν περισσότερο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, θα καταφέρουν να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, τις πρωινές ώρες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των Αρχών.

Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού - Συκιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα