Η Τζέσι Κομπς έγινε μετά θάνατον η γρηγορότερη γυναίκα οδηγός

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια και οδηγός αγώνων, Τζέσι Κομπς έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2019, ύστερα από ένα τρομερό τροχαίο δυστύχημα, κατά τη διάρκεια δοκιμών για να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας των γυναικών στην ξηρά.

Μπροστά βρισκόταν και ο σύζυγός της, Τέρι Μέιντεν. Ο ίδιος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν αλλά δεν ήταν δυνατόν".

Η Κομπς, 39 ετών, ήταν γνωστή ως "η ταχύτερη γυναίκα σε τέσσερις τροχούς".

Το καλοκαίρι του 2019 προσπαθούσε

να πιάσει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας των 512 μιλίων ανά ώρα (824 χλμ/ώρα), το οποίο είχε πετύχει η κασκαντέρ Κίττυ Ο’νιλ το 1976.

Τελικά πέτυχε την ταχύτητα των 522.783 μιλίων ανά ώρα (841 χλμ/ώρα), ρεκόρ που επικυρώθηκε μετά τον θάνατό της. Η Κόμπς κατάφερε να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ Γκίνες μετά από 40 χρόνια.

Ο σύντροφός της, Τέρι Μέιντεν, εξέφρασε ανάμεικτα συναισθήματα γι' αυτή την επιτυχία. "Ήταν ένας στόχος, τον οποίο ήθελε πραγματικά να πετύχει. Όσο δύσκολο κι αν είναι για μένα να κοιτάξω το αμάξι χωρίς να κλάψω. Είμαι περήφανος για εκείνη. Εκείνο το πρωί ξύπνησε με μια έντονη επιθυμία. "Ας γράψουμε ιστορία", είπε και περάσαμε μια εκπληκτική ημέρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα