Συγκλονιστικό βίντεο του BBC: Ο κορονοϊός, οι ανεπιθήμητες εγκυμοσύνες και οι παράνομες εκτρώσεις

Τεταμένη η κατάσταση των τελευταίων μηνών διεθνώς. Η πανδημία του κορονοϊού που έχει βρεθεί στο επίκεντρο, ουσιαστικά με το πέρασμά της έχει προκαλέσει το "πάγωμα" άλλων αναγκών, υψίστης σημασίας.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι αμβλώσεις. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Σλοβακία, η Κροατία, τα νοσοκομεία έχουν σταματήσει να δέχονται γυναίκες που ζητούν τη συγκεκριμένη ιατρική επέμβαση. Οι Πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο ακόμη

έχουν διατάξει την αναβολή όλων των μη επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αμβλώσεων.

Προτάσσοντας τη δικαιολογία ότι "οι εν λόγω ιατρικές πράξεις δεν είναι αναγκαίες" και κατά δεύτερον ότι υπάρχει ανάγκη να είναι διαθέσιμες κλίνες για εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προχώρησαν σε αυτό το έκτακτο μέτρο, βάζοντας δηλαδή την υπογραφή τους στη διατήρηση εκατοντάδων ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών.

Η πραγματικότητα αυτή αφενός οδήγησε εκατοντάδες γυναίκες ανά τον κόσμο στην έσχατη λύση, στο να προχωρήσουν δηλαδή σε παράνομη έκτρωση και για άλλες συνέβαλε στην αναγκαστική συνέχιση της κύησης.

Οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως παροτρύνουν τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν πως καμία γυναίκα δεν θα στερείται του δικαιώματος της ασφαλούς έκτρωσης.

Το BBC δημιούργησε ένα βίντεο με τις μαρτυρίες πολλών γυναικών - θυμάτων της εν λόγω κατάστασης.

"Δεν θέλω να συνεχίζω να ζω εάν πρέπει να συνεχίσω αυτή την εγκυμοσύνη", ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας στην αρχή του βίντεο. Στη συνέχεια μία άλλη φωνή περιγράφει τη διαδικασία της παράνομης έκτρωσης στην οποία αναγκάστηκε να καταφύγει λόγω του κορονοϊού.

"Το αγόρι μου με κορόιδεψε. Προσποιήθηκε ότι χρησιμοποίησε προφυλακτικό. Δεν έχω τα χρήματα να συντηρήσω ένα μωρό. Κάλεσα στο τηλέφωνο πολλούς γιατρούς, αλλά μου απάντησαν πως δεν δούλευαν λόγω της πανδημίας", περιγράφει μία άλλη.

Η Μία είχε εγκλωβιστεί στη Μάλτα περιμένοντας επί εβδομάδες τα χάπια που είχε παραγγείλει.

"Σκεφτόμουν την αυτοκτονία, πάθαινα κρίσεις πανικού. Περνούσε από το μυαλό μου κάθε τρόπος που θα μπορούσε να με βοηθήσει να βάλω τέλος στην εγκυμοσύνη μου. Κατανάλωνα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, έδινα γροθιές στο στομάχι. Μία φορά έπεσα επίτηδες από τις σκάλες, προκειμένου να τραυματιστώ και να χάσω το παιδί",περιγράφει η Μία.

Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι για ένα θέμα που δεν μας έχει απασχολήσει όσο θα έπρεπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα