Η στιγμή που πρόσφυγες αποβιβάζονται σε παραλία της Ισπανίας

Στην Costa de la Luz της Ισπανίας, υπάρχει μια σειρά με πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες:την Barrosa Beach. Ημέρα Κυριακή, αντιλαμβάνεστε πως επικρατούσε ένας χαμός. Στις 17.30 ώρα Ελλάδος, εμφανίστηκε κοντά στην ακτή ένα ημιφουσκωτό, πάνω στο οποίο βρίσκονταν 50 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δέκα παιδιών. Μόλις έφτασαν στην ακτή, άρχισαν όλοι να τρέχουν πάνω στα βράχια. Ένας τουρίστας τράβηξε με το κινητό του τη στιγμή. Αυτός ακούγεται να σχολιάζει "κοιτάξτε, τρέχουν προς το Sancti Petri

Melia Hotel, προς το all-inclusive Melia Sancti Petri".

Οι αρχές ενημέρωσαν σήμερα το πρωί πως εντοπίστηκαν 25 πρόσφυγες, όλοι από το Μαρόκο, εκ των οποίων οι 19 είναι ανήλικοι. Οι ενήλικες θα μεταφερθούν σε κέντρο προσφύγων, πριν επιστρέψουν στη χώρα τους -στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με το Μαρόκο. Οι ανήλικοι θα μεταφερθούν σε κέντρα νεολαίας, που "τρέχει" η Junta de Andalucia. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, τα παιδιά θα μείνουν στην Ισπανία. Τονίστηκε πως ουδείς συνελήφθη, από τη στιγμή που ουδείς διέπραξε κάποιο έγκλημα.

Η ακτοφυλακή επισήμανε πως περισσότεροι από 60 πρόσφυγες διασώθηκαν μόλις την Κυριακή 26/8, στα στενά του Γιβραλτάρ και άλλοι 88 το Σάββατο 25/8. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, η Ισπανία έστειλε πίσω στο Μαρόκο 116 ανθρώπους που επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα