Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη απέστειλε τη Δευτέρα επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δημοσιοποίηση από μερίδα του Τύπου στοιχείων δύο εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας τη δημοσιοποίηση από τον Τύπο, συκγκεριμένα από ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου και ηλεκτρονικές εφημερίδες φωτογραφιών των δύο εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Νίκου Μουστάκα

στο λόφο του Φιλοπάππου, σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο είναι ανήλικος, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα.

Δεδομένου ότι η δημοσιοποίηση των ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στα σχετικά με ποινικές διώξεις δύναται να επιτραπέι μόνο από την εισαγγελική αρχή με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας καθώς και για τυχόν ενέργειες της αρμοδιάτητάς σας σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί σχετική διάταξη.»

Keywords
Τυχαία Θέματα