Η ΝΔ προκαλεί τον Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω Καμμένου

Το γάντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές πετάει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις πληροφορίες περί διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με αφορμή το Σκοπιανό και εν όψει της σύγκλησης της εκτελεστικής γραμματείας και της κοινοβουλευτικής

ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος από τον Πάνο Καμμένο την Τετάρτη.

Η ΝΔ ουσιαστικά αφήνει επί του παρόντος στην άκρη το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια πρόταση δυσπιστίας και προκαλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς στο Μοσχάτο εκτιμούν σε αυτή την περίπτωση ο κ.Καμμένος θα βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση από ότι σε πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα συσπείρωνε τους ΑΝΕΛ, αν και στελέχη όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης κρατουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας.

“Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια. Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα” αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της.

Keywords
Τυχαία Θέματα