Επέστρεψαν στις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί - "Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου"

Παρά το τσουχτερό κρύο στο Μαρούσι, οι πρωτες ημέρες του 2019, βρίσκουν τους εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως είχαν προαναγγείλει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σήμερα Δευτέρα, μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας,

προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί αναφορικά με τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

"Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Προσοντολόγιο, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής δουλειάς και ανεργίας ενάντια στους εκπαιδευτικούς" αναφέρουν καθηγητές σε σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζουν πως παλεύουν για να αποσυρθεί ολοκληρωτικά η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών.

Ή θεση των εκπαιδευτικών είναι πως το σύστημα αποτελεί απαξίωση της προϋπηρεσίας και των πτυχίων και οδηγεί σε αέναο κυνήγι τίτλων για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα προσόντα.

Η Ελεάνα Μαργαριτη, εκπρόσωπος του συντονιστικού αναπληρωτών, υπογράμμισε πως "Το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε απολύσει χιλιάδων αναπληρωτών που κράτησαν όρθια τα σχολεία τα τελευταία χρόνια. Η προϋπηρεσία διαγράφεται και ακυρώνονται τα πτυχία. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς σπρίντερ στο κυνήγι προσόντων, τα οποία κάθε δυο χρόνια θα ανανεώνονται με υπουργικές αποφάσεις".

Οι εκπαιδευτικοί με συνθήματα και πανό, παραμένουν έξω από το υπουργείο ενώ παράλληλα έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και συγκέντρωση στα Προπυλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα