Η Tiffany Dover που έκανε το εμβόλιο, ζει παρά τα fake news

Συνεχίζονται οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την Tiffany Dover, τη νοσοκόμα που έγινε viral όταν λιποθύμησε μετά τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Tiffany Dover που εργάζεται στο Memorial Hospital στη Chattanooga στο Tennessee των ΗΠΑ, πράγματι λιποθύμησε

μόλις έλαβε τη δόση του εμβολίου, με τα πλάνα να καταγράφονται από το Δίκτυο ενημέρωσης WTVC-TV NewsChannel 9 και από το WRCBtv 3.

Τότε, πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να σχολιάσουν πως η λιποθυμία της οφειλόταν στο εμβόλιο του κορονοϊού και τα συστατικά που περιέχει, με τη θεωρία να διαδίδεται πολύ γρήγορα και να αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς τα εμβόλια αντιμετωπίζονται από μεγάλη μερίδα κόσμου με καχυποψία.

Ωστόσο, η ίδια έδωσε την εξήγησή της ξεκαθαρίζοντας πως η λιποθυμία της δεν οφειλόταν στο εμβόλιο. Η Tiffany Dover δήλωσε ότι αντιμετωπίζει μια ιατρική κατάσταση κατά την οποία λιποθυμάει όταν αισθάνεται πόνο, σαν αντανακλαστική αντίδραση του οργανισμού.

Η νεαρή εξήγησε πως αν νιώσει τον παραμικρό πόνο, όπως από τσίμπημα ή ακόμα και χτύπημα στο μικρό της δάχτυλο, μπορεί να λιποθυμήσει. "Είναι συνηθισμένο για μένα", είπε στα Μέσα Ενημέρωσης, στιγμές μετά το περιστατικό που έγινε viral για λάθος λόγους.

Η νέα θεωρία θέλει τη Tiffany Dover νεκρή

Παρά την εξήγηση της νεαρής νοσοκόμας, δεν μπήκε τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας. Πολλοί χρήστες των social media διαδίδουν ψευδώς τις τελευταίες μέρες πως η Tiffany Dover είναι νεκρή, ενώ κάποιοι προσπαθούν να το συνδέσουν με τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι φήμες περί θανάτου της Dover ξεκίνησαν όταν κάποιοι χρήστες μοιράστηκαν στο Twitter φωτογραφίες από ένα φερόμενο πιστοποιητικό θανάτου. Ταυτόχρονα, ορισμένοι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι η Tiffany, που ήταν αρκετά ενεργή στα social media, απουσίαζε για μερικές ημέρες από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί η γνησιότητα του πιστοποιητικού, ούτε έχει γίνει κάποια επιβεβαίωση από την οικογένειά της.

Μάλιστα, ο εργοδότης της στο CHI Memorial.αποφάσισε να βάλει τέλος στα fake news που κυκλοφορούν και το Σάββατο (19/12) προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά:

"Η νοσοκόμα Tiffany Dover εκτιμά την ανησυχία που δείχνετε για αυτήν. Είναι σπίτι και τα πάει καλά. Ζητά ιδιωτικότητα και απόρρητο για την ίδια και την οικογένειά της".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα