Γενικά αίθριος καιρός - Βαθμιαία άνοδος θερμοκρασίας

Διατηρείται ο ασθενής συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλού στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου. Ωστόσο στην ανώτερη ατμόσφαιρα έχουν έρθει στην περιοχή μας θερμότερες αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής. Την Τρίτη στη Σάμο σημειώθηκαν 37 βαθμοί Κελσίου, όπως επίσης στη Θήβα και τη Χίο.

Σε όλη τη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά θα υπάρχουν κάπως περισσότερες τοπικές νεφώσεις

Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου τοπικά στη Κεντρική και Νότια ηπειρωτική χώρα .

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας . Η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 35 με 26 βαθμών Έως το Σάββατο ενώ από την Κυριακή θα αρχίσει να πέφτει Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται τοπικά να έχουμε 6 με 7 μπογόρ.

Κλείνουμε παρουσιάζοντας την μεσοπρόθεσμη πρόγνωση για την Αθήνα όπου φαίνεται καθαρά ότι από την Κυριακή ο καιρός θα δροσίσει και πάλι και μετά από τα 35αρια θα βρεθούμε γύρω στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα