Φιλανθρωπική οργάνωση του κινήματος της "Μητέρας Τερέζας" πωλούσε μωρά

Φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Τζαρκάντ της Ινδίας που διοικείται από το κίνημα Missionaries of Charity που είχε ιδρύσει η Μητέρα Τερέζα, έκλεισε μετά από καταγγελίες που έγιναν στις αρχές για εμπορία βρεφών. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα αποτελούσε στέγη για ανύπαντρες γυναίκες που κυοφορούσαν παιδί. Μια γυναίκα έχει ήδη συλληφθεί για τη πώληση ενός μωρού 14 ημερών, ενώ άλλες δυο κρατούνται και ανακρίνονται για άλλες υποθέσεις.

"Τουλάχιστον άλλα 5 με 6 μωρά έχουν πωληθεί σε ζευγάρια που δε μπορούν να αποκτήσουν παιδί", δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Reuters.

Το ίδρυμα χρέωνε 40 με 100 χιλιάδες ρουπίες (περίπου 500 ευρώ), αναλόγως πόσα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν οι μελλοντικοί γονείς.

" Είχαμε λάβει πολλές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου Ιδρύματος. Τους παρακολουθούσαμε στενά για 6 μήνες" συνέχισε ο αξιωματικός.

Κατά διαστήματα έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για διακίνηση παιδιών μέσω Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και Νοσοκομείων και αυτό, σύμφωνα με τις διάφορες εκστρατείες, οφείλεται στη μακρά λίστα αναμονής που υπάρχει για τις υιοθεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα