Άστατος ο καιρός στα κεντρικά και βόρεια το Σαββατοκύριακο-Πτώση της θερμοκρασίας

Η τελευταία μέρα με ζέστη θα είναι η σημερινή καθώς από αύριο προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Χθες όπως και την Τετάρτη ο υδράργυρος λόγων τοπικών συνθηκών (καταβάτες βόρειοι άνεμοι ) στο Τυμπάκι έφτασε τους 38 βαθμούς όπως επίσης στη Γόρτυνα και τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Στη Σάμο είχαμε 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ 36 βαθμοί είχαμε σε πολλές περιοχές όπως στην Ελευσίνα Λάρισα Τανάγρα και Λαμία . Η διαταραχή που υπάρχει στα Βόρεια

Βαλκάνια τις επόμενες ημέρες καθώς θα κινηθεί ανατολικά θα προκαλέσει μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τη περιοχή μας

Σε όλη τη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα βορεια ορεινά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου στη Κεντρική και Νότια ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα στα γύρω ορεινά . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Προοπτική Καιρού

Δείτε το Video με την πρόγνωση ανέμων, θερμοκρασιών και νεφώσεων για το επόμενο πενθήμερο

Το Σαββατοκύριακο από την περιοχής μας θα διέλθει η μετωπική επιφάνεια που υπάρχει στα βόρεια Βαλκάνια και η οποία συνοδεύεται από ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα . Παράλληλα η θερμοκρασία Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση και αυτό θα φανεί περισσότερο από την Κυριακή και μετά Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ : Σαν σήμερα στις 6 Ιουλίου του 1995 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα προκαλώντας προβλήματα στη Κεντρική Μακεδονία .

Keywords
Τυχαία Θέματα