Εξάρχεια: Φωτιά σε διαμέρισμα και σε αυτοκίνητα κατά τα επεισόδια

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης μετά την ειρηνική πορεία μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μπαλκόνι διαμερίσματος και τα πορτοπαράθυρα άρπαξαν φωτιά. Με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο ενώ την ίδια ώρα επιχειρούσε και η "αύρα" της ΕΛΑΣ, το υδροβόλο όχημα "Αίαντας".

Ο "Αίαντας" έσπασε και το οδόφραγμα στην πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου σβήνοντας μικρές

εστίες πυρκαγιάς. Οι δύο "Αύρες" επιχείρησαν στις οδούς Στουρναρη, Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών. Παρόλα αυτά, η αιφνιδιαστική επέμβαση στην πλατεία έτρεψε τους νεαρούς σε φυγή στα στενά.

Αυτοκίνητα παραδόθηκαν άλλωστε στις φλόγες. Συγκεκριμένα, οι κουκουλοφόροι ανέτρεψαν σταθμευμένο όχημα επί της οδού Στουρνάρη και του έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας το ως πύρινο οδόφραγμα, καθώς επίσης δύο αυτοκίνητα επί της οδού Ζωσιμάδων.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 30 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 10, προέρχονται από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα