Ετοιμαστείτε για 41 βαθμούς - Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα

Την Κυριακή θα ανέβει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Υπάρχει προειδοποίηση για τις υψηλές θερμοκρασίες σε όλα τα ηπειρωτικά, τη Θάσο, Σαμοθράκη και Κύθηρα.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στη Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός.

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα βόρεια και στα κεντρικά τμήματα. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα κεντρικά, κυρίως στα ορεινά, απογευματινοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει πτώση, ενώ στα υπόλοιπα θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τοποθετώντας τους 24 βαθμούς ως ανώτατο όριο στη στάθμη των 850 hPa οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας υπολογίζονται περί τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή κάμψη της θερμοκρασίας από 13 έως και 18 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα