Αίθριος καιρός την Κυριακή και άνοδος της θερμοκρασίας

Την Κυριακή θα ανέβει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Υπάρχει προειδοποίηση με κίτρινο χρώμα για τις υψηλές θερμοκρασίες σε όλα τα ηπειρωτικά, τη Θάσο, Σαμοθράκη και Κύθηρα.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στη Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν

τη βόρεια Ευρώπη και κυρίως τα βορειοανατολικά ενώ διατηρείται ο αντικυκλώνας της Βαλκανικής που συνδυάζεται με το χαμηλό της ανατολικής Μεσογείου και προκαλεί τους βοριάδες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Στον χάρτη της Βαλκανικής φαίνεται ο συνδυασμός της Βαλκανικής που είναι πιο εξασθενημένος.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 και στο Αιγαίο τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί τοπικά βόρειοι 3 με 4 μπ. και θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 7 Ιουλίου 1988 είχαμε πάνω από 40.8 βαθμούς στη Φλώρινα και 42.2 βαθμούς Κελσίου στη Κοζάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα