ΕΣΡ: Έλεγχος λόγω μετάδοσης ύμνου των SS

Έλεγχο για ραδιοφωνική εκπομπή που μετέδωσε τον ύμνο των SS, αλλά και για τις εκπομπές που με τον μανδύα του telemarketing, μεταδίδουν ρατσιστικό λόγο, ξεκινάει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος φέρει και την ιδιότητα του ποιητή μετέδωσε τον απαγορευμένο στη Γερμανία ύμνο των SS, σε μια προσπάθεια να αναπτύξει "την θεωρία των δύο άκρων" συσχετίζοντας τη ναζιστική Γερμανία με τη Σοβιετική Ένωση, την εποχή του Β. Παγκοσμίου Πόλεμου. Η εκπομπή

θα ελεγχθεί για την ποιοτική της στάθμη, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή εστιάζει ακόμη στο κύμα εκπομπών «telemarketing” που πουλάνε παραφαρμακευτικά προϊόντα και ταυτόχρονα διακινούν ρατσιστικό λόγο. Οι παραγωγοί των εκπομπών αυτών αγοράζουν χρόνο από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και αξιοποιούν την απουσία ελέγχου ως σήμερα από τα εντεταλμένα όργανα «παντρεύοντας» τον ακροδεξιό λόγο με το telemarketing προκαλώντας, ενδεχομένως ζημία και στο ελληνικό δημόσιο. Καθώς, αν πρόκειται για εκπομπές telemarketing δεν μπορούν να μεταδίδουν και πολιτικές ή άλλες αναφορές που δεν σχετίζονται με τον προϊόν. Αν πρόκειται για πολιτικές εκπομπές, οι αναφορές που γίνονται πρέπει να θεωρούνται διαφήμιση για την οποία θα πρέπει να αποδίδεται ειδικός φόρος τηλεόρασης και ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα