Επιτροπή Εξωτερικών-Άμυνας: Προς μη κλήση Καμμένου από την πλειοψηφία

Να μην καλέσει προς ακρόαση τον Πάνο Καμμένο μαζί με τον Νίκο Κοτζιά προσανατολίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας. Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή με προφανή στόχευση να φανεί η δυσαρμονία θέσεων μεταξύ του υπουργού Εθν. Άμυνας και του υπουργού Εξωτερικών για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγές από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος για την πρόσκληση μετά τις σημερινές διευκρινίσεις

του Π. Καμμένου ότι το «Σχέδιο Β» για την περίπτωση αποτυχίας της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι θέση των ΑΝ.ΕΛ. κι όχι κυβερνητική. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Π. Καμμένος κατά την πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Όσον αφορά τον Ν. Κοτζιά, οι ίδιες πηγές παρατηρούν ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να ειπωθεί ενώ η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στην ΠΓΔΜ είναι σε εξέλιξη. Επομένως, η κλήση του Ν. Κοτζιά στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής δεν αποκλείεται, αλλά για τα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα