Κολωνία: Τέλος στην ομηρία στον κεντρικό σταθμό - Με ελαφρά τραύματα η όμηρος

Προς λήξη φαίνεται πως οδεύει το περιστατικό ομηρίας που εκτυλίχθηκε νωρίτερα στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κολωνίας, καθώς, όπως αναφέρει σε tweet της η αστυνομία, η γυναίκα που κρατείτο όμηρος έχει τραυματιστεί ελαφρά και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η υπόθεση ομηρίας οδήγησε στο κλείσιμο του σταθμού των τραίνων με την τοπική αστυνομία, να καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή και να μην ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ή βίντεο που μπορεί να αποκαλύψουν τις

θέσεις των στελεχών της στην περιοχή.

Ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας επιχειρούν στο σημείο, ενώ τμήματα του σταθμού έχουν αποκλειστεί. Η ομηρία λαμβάνει χώρα σε φαρμακείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου κρατείται μία γυναίκα από αγνώστους, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον αριθμό των δραστών. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Associated Press, εκτός από τμήματα του σταθμού έχει αποκλειστεί και η Breslauer Platz, πλατεία που βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

Ο σταθμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας και σημαντικό διακομιστικό κέντρο, συνδέοντας την Κολωνία με την υπόλοιπη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη.

Η Deutsche Bahn, εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε πως δρομολόγια έχουν ακυρωθεί προσωρινά, ενώ η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο twitter, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο φέρουν αυτόματα. Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για πυροβολισμούς διαψεύδονται από την αστυνομία, η οποία αναφέρει πως δεν υπάρχουν ούτε αναφορές για θύματα ενώ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της ομήρου, από ειδική ομάδα διαπραγματευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα