Επιστολή Μητσοτάκη σε ΑΣΜΑ 450- Δεληβοριά: Λεκτική παρεξήγηση

Επιστολή στο σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ και πρόεδρο του ΕΥΕΔ (του νέου κοινού σωματείου των δημιουργών), Φοίβο Δεληβοριά, έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι πρόκειται περί λεκτικής παρεξήγησης, η οποία οδήγησε στην αντίδραση των τραγουδοποιών για τη διαχείριση της συνάντησης τους με τον πρόεδρο της ΝΔ για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από την κακή διαχείριση που είχε γίνει από την ΑΕΠΙ

και το σκάνδαλο του 2017, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κόμματος της ΝΔ με τον κ. Δεληβοριά.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης εξηγεί πως όταν έκανε έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική για συμβολικό τίμημα στους δημιουργούς, το οποίο και παρεξήγησαν, το ονόμασε συμβολικό σε σχέση με τα έσοδα που αποκομίζουν αξιοποιώντας το πνευματικό τους έργο, δηλαδή συμβολικό σε σχέση με το τζίρο των επιχειρηματιών.

Αυτό που τους τόνισε επίσης την Τετάρτη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης και επαναλαμβάνει στην επιστολή του σήμερα, είναι ότι στόχος του είναι να στηρίξει το ελληνικό τραγούδι και κυρίως τους λιγότερο γνωστούς δημιουργούς που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά τους δικαιώματα και όχι από ζωντανές εμφανίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ με ανακοίνωση του είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για ανακρίβειες και πολιτική εκμετάλλευση της συνάντησης. Το σωματείο αντέδρασε έντονα στο σποτάκι που δημοσιεύθηκε μετά τη συζήτηση με τους τραγουδοποιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητώντας να μη γίνει το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων αντικείμενο “προεκλογικό παιχνίδι”.

Επίσης οι δημιουργοί χαρακτήρισαν επικίνδυνη την αναφορά σε “συμβολικό τίμημα” τονίζοντας ότι τα πνευματικά δικαιώματα δεν είναι επαιτεία. Ο δε κ.Δεληβοριάς έσπευσε να τοποθετηθεί και προσωπικά μέσω facebook στο ζήτημα, τονίζοντας τον υπερκομματικό χαρακτήρα του κοινού αγώνα όλων των δημιουργών για τα πνευματικά δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστολή Μητσοτάκη, ΑΣΜΑ 450- Δεληβοριά, Λεκτική,epistoli mitsotaki, asma 450- delivoria, lektiki