Επίσημο: Στο ΔΝΤ η Αργεντινή (και με αυξημένο ποσό)

Η συμφωνία της Αργεντινής και του ΔΝΤ είναι πλέον επίσημη. Το ταμείο θα στηρίξει την οικονομία της χώρας για τα επόμενα τρία χρόνια με το ιλιγγιώδες ποσό των 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Αρχικά είχε συμφωνηθεί το ποσό να ανέλθει στα 50εκ, ωστόσο τελικά προτιμήθηκε αυτό να ανέβει στα 57,1εκ για να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά.

Ειδικά για το έτος του 2019 συμφωνήθηκε να εκταμιευτούν 19 δισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω όπως αποφάσισε το ΔΣ του ταμείου.

Η "παρέμβαση" του ΔΝΤ

ζητήθηκε πριν από έναν περίπου μήνα από τον πρόεδρο Μαουρίτσιο Μάκρι ο οποίος έβλεπε ότι το εθνικό νόμισμα έχανε συνεχώς την αξία του έναντι του δολαρίου.

Η σχετική απόφασή του έχει προκαλέσει μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις στην Αργεντινή με αποκορύφωμα την 36ώρη απεργία αυτής της εβδομάδας.

Στη σχετική της τοποθέτηση η επικεφαλής του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε: " Αναπτύξαμε ένα ενισχυμένο οικονομικό σχέδιο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τη σταθεροποίηση της οικκονομίας. Το αναθεωρημένο αυτό σχέδιο μπορεί να συμβαλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην προστασία των πιο ευάλωτων".

Keywords
Τυχαία Θέματα