Επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί για τη στήριξη των ασθενέστερων τον Δεκέμβριο

«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum,

και ξεκαθάρισε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης θυμίζοντας ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός πως η Ελλάδα δανείστηκε χθες με αρνητικό επιτόκιο, «κάτι ασύλληπτο μόλις πριν από έναν χρόνο», και στάθηκε ιδιαίτερα στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων όπως αυτή του Ελληνικού.

“Ήμασταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εξέλεξε λαϊκιστές στην εξουσία” σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι οι πολίτες κατάλαβαν ότι ο λαϊκισμός δεν προσφέρει τίποτα και ότι η συνειδητοποίηση αυτή ήρθε από την ίδια την κοινωνία, από τους πολλούς.

“Στην Ελλάδα δεν έχουμε ‘πράσινο κόμμα’, ως πολιτικός σκοπεύω να εκφράσω το χώρο της οικολογίας” δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και “κάρφωσε” το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν την πράσινη ατζέντα την ώρα που γεμίζουν την Αθήνα με αφίσες.

Ερωτηθείς από τον κ. Cohen για το αν η Βρετανία πρέπει να κάνει κωλοτούμπα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχουν μεν ομοιότητες τονίζοντας ότι το Brexit «είναι μια υπόθεση από την οποία όλοι θα βγουν χαμένοι αλλά κυρίως οι Βρετανοί».

Ερωτηθείς, τέλος, πως θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά την «περίοδο του μέλιτος» ο πρωθυπουργός απάντησε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η αισιοδοξία που υπάρχει στη χώρα στηρίζεται στη λογική.

Keywords
Τυχαία Θέματα