Εντατικοί οι έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού

Συνεχείς και εντατικοί παραμένουν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.319 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και μία σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κλπ.)

και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε δύο καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 786 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα.

Τέσσερις για λειτουργία καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία δύο στην Κρήτη και από ένα στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 150 σχετικές παραβάσεις.

Πρόσθετα, έχουν βεβαιωθεί δύο παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 210 σχετικές παραβάσεις.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 224 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως: 39 στην Κεντρική Μακεδονία, 39 στη Θεσσαλονίκη, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 29 στο Βόρειο Αιγαίο, 23 στη Θεσσαλία, 11 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 στην Κρήτη, 9 στην Πελοπόννησο, 9 στην Αττική, 8 στα Ιόνια Νησιά και 7 στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.773 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 18.757 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα