Ένα ελληνικό μενού στο χαρέμι: Αυτό είναι το δείπνο του Εμίρη του Κατάρ στη Ναύπακτο

Απέπλευσε το Σάββατο από τη Ναύπακτο, όπου είχε αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Ακτής Ψανή, η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργού της χώρας Χαμάντ Μπιν Χαλίφα.

Γνωστός λάτρης των ομορφιών της Ελλάδας και ιδιοκτήτης ενός νησιού στο Ιόνιο και άλλων μεγάλων εκτάσεων μεγάλης τουριστικής αξίας, ο Εμίρης του Κατάρ έκανε την βόλτα του στην όμορφη και γραφική Ναύπακτο, ενώ για αρκετή ώρα έμεινε στο roof garden

του πολυτελούς ξενοδοχείου «Αμαρυλλίς», με θέα το λιμάνι για να δειπνήσει, μαζί με άτομα που τον συνοδεύουν στο ταξίδι των διακοπών του στην Ελλάδα.

Ελληνικές γεύσεις στο μενού του Σεΐχη

Σύμφωνα με πληροφορίες του nafpaktianews.gr, το δείπνο του Εμίρη και της συνοδείας του ξεκίνησε με σαλάτα ταμπουλέ, σαλάτα ελληνική με φέτα, σαλάτα μιξ με γαρίδες και σαλάτα baby σπανάκι και ρόκα με κοτόπουλο.

Στα ορεκτικά οι προτιμήσεις περιλάμβαναν φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι, χτένια και χορτόπιτα. Όσο για τα κυρίως πιάτα; Αυτά περιελάμβαναν τόσο κρέας όσο και ψάρια, όπως, αρνί ψητό στη σούβλα με πατάτες φούρνου αρωματισμένες με μαύρο σκόρδο, καρέ αρνιού γαλλικής κοπής, φιλέτο λαβράκι με μους κουνουπιδιού, φιλέτο τσιπούρας με μους από μπρόκολο και λαχανικά.

Τέλος, για γλυκό του προτάθηκε εκμέκ καταϊφι, παγωτό αβοκάντο, χαλβάς σιμιγδαλένιος με παγωτό βανίλια και φιλέτο πορτοκαλιού.

Δείτε το μέρος όπου απόλαυσε το φαγητό του ο Εμίρης:

Ποιός είναι ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα

Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα ήταν ο ηγέτης του Κατάρ από το 1995 ως το 2013. Το 1977 ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου και ήρθε στην εξουσία το 1995 με την ανατροπή του πατέρα του, Εμίρη Χαλίφα.

Έχει τιμηθεί με διάφορα παράσημα και μετάλλια. Γεννήθηκε στην Ντόχα την 1η Ιανουαρίου 1952. Ανήκει στην οικογένεια Αλ-Θανί (Al-Thani). Αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία το 1971 στο Σάντχερστ (Sandhurst) του Ηνωμένου Βασιλείου και αργότερα έγινε διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ. Κατέλαβε την εξουσία στις 26 Ιουνίου του 1995 με την ανατροπή του πατέρα του, Εμίρη Χαλίφα μπιν Χαμάντ (Khalifa bin Hamad Al Thani), ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στη Γενεύη.

Παντρεύτηκε τη Σεΐχα Μοζάχ Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ (Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned). Παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 υπέρ του γιου του, Ταμίμ μπιν Χαμάντ (Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani), ο οποίος τον διαδέχθηκε στις 25 Ιουνίου 2013.


Keywords
Τυχαία Θέματα