Εκπαιδευτικοί με σκλήρυνση κατά πλάκας οδηγούνται στην ανεργία

Ο νόμος 3194/03 στο άρθρο 1 παράγραφος 8 αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών...

Ο νόμος 3848/10 στο άρθρο 3 αναφέρει ότι η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας

ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία: επτά (7) μονάδες.... Την ίδια στιγμή το διδακτορικό δίνει 5 μονάδες, το μεταπτυχιακό 3 και η ανώτατη προϋπηρεσία 16,80 κλιμακωτά. Με μια αναγωγή των παραπάνω στο καινούριο σύστημα η σκλήρυνση κατά πλάκας ανεξάρτητα του ποσοστού αναπηρίας, καθώς μιλάμε για χρόνιο νόσημα, πρέπει να παίρνει περίπου 40-50 μόρια.

Ο ΝΕΟΣ νόμος λοιπόν που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν μεριμνά για ασθενείς με χρόνια νοσήματα που έχουν τις γνωστές ανάγκες (πανάκριβα φάρμακα, μαγνητικές, νοσηλεία κτλ) οι οποίοι όμως ευτυχώς για την ώρα έχουν ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από 50%.

Ανακεφαλαιώνοντας:

·Νόμος 3194/03: πρόταξη στους πίνακες, με αναγωγή στο σημερινό σύστημα 240+ μόρια

·Νόμος 3848/10: 7 μονάδες, με αναγωγή στο σημερινό σύστημα 40-50 μόρια

·Νόμος ΝΕΟΣ: ΣκΠ με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 50% δίνει 0 μόρια.

Οπότε και ευελπιστώ σε μέριμνα και προσθήκη στο νόμο και προτείνω το εξής:

·Να δίνει 20 μόρια, όσο δηλαδή σε κάποιον με ποσοστό αναπηρίας 50%, στις χρόνιες παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως αντιμετωπίζονταν και από τους προηγούμενους νόμους,

ή

·να αντικατασταθεί η πρόταση (ποσοστό αναπηρίας>50% x 0,4) με την πρόταση .......(οποιοδήποτε ποσοστό αναπηρίας x 0,4), όπως γίνεται με τον αριθμό παιδιών που δεν υπάρχει κατώτατο όριο.

*Γενικό σχόλιο πάνω στο νόμο στην σημερινή του μορφή και ας το κρίνει ο καθένας:

·ποσοστό αναπηρίας 50% = μεταπτυχιακός τίτλος = 20 μόρια

·ποσοστό αναπηρίας 45% = 0 μόρια < πιστοποίηση πληροφορικής

·Σκλήρυνση κατά Πλάκας με ποσοστό αναπηρίας Εγώ κρίνω ελάχιστα αυτά τα μόρια ως κοινωνικά κριτήρια αναπηρίας. Μία ακόμη πρόταση είναι η ποσόστωση.

*Επιτροπή ΚΕΠΑ για επανεξέταση του ποσοστού αναπηρίας χρειάζεται περίπου 4-5 μήνες αναμονή. Οι πίνακες θα έχουν κλειδώσει για 3 χρόνια. Και για αυτόν το λόγο είναι τόσο αιφνιδιαστικός ο νέος νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα