Δραγασάκης: Με ισχυρή πλειοψηφία θα μπει τέλος σε μία εκκρεμότητα δεκαετιών

«Σημαντική μέρα στην Ιστορία του κοινοβουλίου» χαρακτήρισε την σημερινή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης εκτιμώντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με «ισχυρή πλειοψηφία» και θα μπει τέλος σε μία εκκρεμότητα δεκαετιών. Ο Γ. Δραγασάκης επέκρινε την «συμμαχία

του «Όχι», την συμμαχία δηλαδή «των δυνάμεων του ακραίου εθνικισμού και του μικροκομματισμού που θέλουν να πέσει αντιδημοκρατικά ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για «παράδοξη συμμαχία» η οποία όμως νομιμοποιεί την Χρυσή Αυγή και τις δυνάμεις του εθνικισμού και του πολέμου.

Ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι το Μακεδονικό μπορεί να λυθεί με τρεις τρόπους: Την «εξαιρετικά επικίνδυνη» γραμμή του εθνικού τυχοδιωκτισμού που ζητά τον διαμελισμό της Βόρειας Μακεδονίας, γραμμή στηρίζει η Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν κι ο πυρήνας των συνθημάτων του πρόσφατου συλλαλητηρίου. Την λύση της «οικονομικής κατάκτησης» του γειτονικού κράτους που ακολούθησαν προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, ήταν «έτοιμες και για μεγαλύτερες υποχωρήσεις» προκειμένου να πετύχουν αυτόν τον στόχο, ο οποίος όμως είναι «ο καλύτερος δρόμος για να αναζωπυρωθεί ο εθνικισμός».

Τέλος, την λύση «στα πλαίσια μιας ευρύτερης Βαλκανικής συνεργασίας και συνανάπτυξης» που, κατά τον Γ. Δραγασάκη, είναι σε αντιπαράθεση και με τις δύο προηγούμενες κι ακολούθησε η κυβέρνηση. Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι αυτή η λύση «προφυλάσσει την χώρα έναντι μελλοντικών κινδύνων». Ο Γ. Δραγασάκης επέκρινε το ΚΚΕ και την στάση του τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει Αριστερό «Όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ σχολίασε τις πολιτικές μετατοπίσεις που προκαλεί η συμφωνία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για γρηγορότερα βήματα για την συγκρότηση της ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα