ΔΗΣΥ: Ο Τσίπρας καλύπτει συνειδητά τους "υμέτερους μπαχαλάκηδες"

Επίκαιρη επερώτηση για την εγκληματικότητα κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗ.ΣΥ. με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. σημειώνουν ότι «οι πολίτες της χώρας βρίσκονται καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών που εισβάλουν στα σπίτια τους και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους» κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «καλύπτει πλήρως και συνειδητά» τους «υμέτερους «μπαχαλάκηδες» που «έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν και επιτίθενται» στη Βουλή

και σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα κι επιχειρήσεις, αλλά και σε πρεσβείες και προξενεία.

Οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν διαθέτει ούτε την πολιτική βούληση ούτε οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας» κι επικαλούνται το 68% των πολιτών που αισθάνονται δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας κι αστυνόμευσης. Επίσης στοχοποιούν και πάλι τον «νόμο Παρασκευόπουλου», τις «παραινέσεις» τύπου «προσποιηθείτε ότι κοιμάστε» και κάνουν λόγο για πολλαπλασιασμό των άβατων για την Αστυνομία, όπως η Δυτική Αττική, οι Αχαρνές και το Κέντρο της Αθήνας. Οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. κάνουν ειδικές αναφορές στις επιθέσεις κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές και τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

"Παροιμιώδης ανοχή στην ασυδοσία οργανωμένων αντιεξουσιαστικών ομάδων"

«Η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών όμως συνοδεύεται και από την επίδειξη παροιμιώδους ανοχής στην ασυδοσία οργανωμένων αντιεξουσιαστικών ομάδων» τονίζουν οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. υπογραμμίζοντας ότι «επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης οι άνδρες των ΜΑΤ λαμβάνουν εντολές να παρακολουθούν αμέτοχοι και ακίνητοι τους «μπαχαλάκηδες» να σπάνε και να καίνε στο κέντρο της Αθήνας» την ώρα που όσοι διαμαρτυρόμενοι πλησιάζουν το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραία καταστολή.

Οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. επισημαίνουν ότι «για να καταπολεμηθεί το έγκλημα χρειάζεται ισχυρή αλλά και δημοκρατική Αστυνομία» σημειώνοντας την μείωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια, μείωση που φτάνει στο 30% στην Αττική, καθώς και την μείωση του εισοδήματός τους λόγω του νέου ειδικού μισθολογίου. Οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. ζητούν προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς κι ενίσχυση του εξοπλισμού της.

Keywords
Τυχαία Θέματα