Δίωξη στη 30χρονη μητέρα για την τραγωδία στη Βάρκιζα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στην 30χρονη γυναίκα που κατηγορείται πως άφησε μόνο του το μόλις ενός έτους βρέφους του στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τη φωτιά που ξέσπασε στην γκαρσονιέρα της οδού Έριδος στην Βάρκιζα, τα ξημερώματα της Τσικνοπέμτπης.

Η γυναίκα πλέον είναι αντιμέτωπη με το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς και του πλημμελήματος του εμπρησμού εξ αμελείας από τον οποίο επήλθε θάνατος. Στη συνέχεια χωρίς να έχει διορίσει συνήγορο, οδηγήθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή

που «χρεώθηκε» την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, η 30χρονη άφησε όλη την ημέρα ανοιχτή την ηλεκτρική σόμπα στο διαμέρισμα η οποία ακουμπούσε όμως στα κλινοσκεπάσματα, με αποτέλεσμα αυτά να αρπάξουν φωτιά και να βρει φρικτό θάνατο το ανήμπορο νήπιο που είχε εγκαταλειφθεί μόνο του όλη την ημέρα στο κρεβάτι από την μητέρα του.

Μέσα σε 24 ώρες γύρισε σπίτι μόνο 3 φορές

Όπως προέκυψε, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ωρου πήγε στο σπίτι της μόλις τρεις φορές για να τσεκάρει το μωρό της και έφυγε για να συναντηθεί με τον σύντροφό της που γνώρισε πριν από 15 ημέρες μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών, ο οποίος προσήχθη, εξετάστηκε και αυτός από τις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης προσήχθη και εξετάστηκε ένας οδηγός ταξί που ήταν ο πρώην σύντροφος της 30χρονης με την οποία είχε αποκτήσει το δεύτερο παιδί της το οποίο επίσης είχε πεθάνει μέσα στο σπίτι της όταν ήταν δύο μηνών από αιφνίδια αίτια, πριν 8 χρόνια. Και εκείνος αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση που έδωσε.

Το πρώτο της παιδί είναι το μόνο που βρίσκεται εν ζωή πλέον το οποίο επίσης είχε αποκτήσει με άλλον σύντροφο και το οποίο δεν της επέτρεπε ο πατέρας του να το βλέπει και έτσι δεν γνωρίζει την τύχη του παρά μόνο ότι βρίσκεται σε κάποιο ίδρυμα.

Η 30χρονη μετά τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο δεν τη συνέχισε.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής περιγράφουν πάντως πως ο χώρος της γκαρσονιέρας ούτως ή άλλως εμφάνιζε εικόνα τραγικής εγκατάλειψης, ήταν πολύ βρώμικος, σκουπίδια και σαφώς επικίνδυνος για την υγεία ενός μωρού.

Η 30χρονη κάλεσε η ίδια την Πυροσβεστική όταν εισήλθε μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα στο σπίτι και αντιλήφθηκε τους καπνούς. Για το άτυχο νήπιο δυστυχώς ήταν πολύ αργά, ενώ η φωτιά που επεκτάθηκε σύντομα κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το διαμέρισμα. Πλέον η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα