Δημιουργία Bad Bank πρότεινε εκ νέου η Γεννηματά

Μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, η Φώφη Γεννηματά επανέφερε στη δημόσια ατζέντα την πρότασή της για δημιουργία Bad Bank.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αρχικά δήλωσε ότι "παρά το αφήγημα της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου, η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην οικονομία υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας. Η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια δανεισμού είναι απαγορευτικά, το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται».

Και

συμπλήρωσε: «Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ευστάθεια του Τραπεζικού Συστήματος χωρίς την κοινωνική αναταραχή μαζικών πλειστηριασμών.Η πρότασή μας για την δημιουργία μιας Bad Bank που θα διαχειρισθεί τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών, είναι απόλυτα επίκαιρη».

Η συνάντηση της κ.Γεννηματά με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ήταν προγραμματισμένη εδώ και ημέρες , έπεσε όμως πάνω σε μια κρίσιμη συγκυρία.

"ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ REAL ESTATE ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"

Η κ.Γεννηματά δεν έκρυψε στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανησυχία της να μην προκληθεί κύμα πλειστηριασμών με συνέπεια εκτός από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές να την πληρώσουν και οι συνεπείς δανειολήπτες.

Εκτίμησε αντίθετα σύμφωνα με συνεργάτες της ότι μια bad bank με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια θα έδινε λύση, υπενθυμίζοντας ότι στην Ευρώπη έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση και για τα στεγαστικά.

"Δε μπορεί να πάμε σε κύμα πλειστηριασμών που θα τους πάρει όλους η μπάλα. Δεν μπορεί οι τράπεζες να γεμίσουν ακίνητα και να κάνουν real estate", έλεγαν συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία του Κινήματος θεωρεί ότι ευθύνες για το ζήτημα βαραίνουν την κυβέρνηση, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν την κατάσταση ως αποτέλεσμα της προσπάθειας του Μαξίμου να ωραιοποιήσει την κατάσταση στην οικονομία για να στηρίξει το αφήγημα περί εξόδου από το μνημόνιο.

Στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν πως τώρα έρχονται στην επιφάνεια προβλήματα που η κυβέρνηση προσπάθησε να κρύψει κάτω από το χαλί και πως αποδεικνύεται ότι υπάρχει γενικότερα πρόβλημα αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας. Διαμηνύουν επίσης ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και επαναλαμβάνουν πως για αυτό ζητούν ο λαός στις επόμενες εκλογές -οι οποίες τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα- πρέπει να δώσει εντολή για κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας και τέτοιο ποσοστό στο ΚΙΝΑΛ ώστε να διασφαλίσει πως αυτό θα συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημιουργία Bad Bank, Γεννηματά,dimiourgia Bad Bank, gennimata