Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώνεται η αποδεικτική διαδικασία - Τον λόγο έχει η εισαγγελέας

Τελευταία ημέρα της αποδεικτικής διαδικασίας αναμένεται να είναι η σημερινή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου, θα προχωρήσουν σε ενστάσεις σχετικά με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός απροόπτου, η διαδικασία θα αναλωθεί σε ζητήματα που αφορούν τους ισχυρισμούς

του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ενώ το λόγο έχει ζητήσει και η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Με την ολοκλήρωση των αιτημάτων, θα γίνει γνωστή και η ημερομηνία που η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, θα κάνει την πρότασή της επί την ενοχή ή μη των κατηγορούμενων.

Ο χώρος πάντως, σε τίποτα δεν θα θυμίζει την κατάμεστη αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, περίπου 24 ώρες νωρίτερα, όταν πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει την ομιλία του κατηγορούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου. Τόσο οι χρυσαυγίτες οπαδοί, όσο και οι αλληλέγγυοι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα άκουσαν χθες τον -κατά την κατηγορία- απόλυτο ηγέτη να αφήνει ακάλυπτη την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε «παράξενο» το βασικό ισχυρισμό των εμπλεκόμενων από την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας, ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχαν κληθεί στα γραφεία για να πετάξουν τρικάκια στην περιοχή για ομιλία του γενικού γραμματέα που επρόκειτο να λάβει χώρα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «αυτές οι δουλειές γίνονται συνήθως μεσημέρι και όχι βράδυ», και για αυτό «μου φαίνεται παράξενο αλλά δεν ξέρω».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιχείρησε να αποδομήσει την κακουργηματική αυτή πράξη, καταλήγοντας να μιλά ιδιαίτερα απαξιωτικά για τους πρώην βουλευτές του κόμματος, που ο ίδιος είχε ιδρύσει. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε τον Δημ. Κουκούτση «παλαιοκομματικό και Μαυρογιαλούρο», τον Στ. Μπούκουρα «πρώην ΠΑΣΟΚο που πουλούσε τυρόπιτες και πεϊνιρλί» και τον Κ. Μπαρμπαρούση «βοσκό που έβοσκε πρόβατα στην Αιτωλοακαρνανία». Παράλληλα, από την αρχή της απολογίας τους δήλωσε για τη Χρυσή Αυγή πως «πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων. Πώς γίνεται να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι, ενώ ο άλλος είχε εμπορικό κατάστημα στην Πέλλα;».

Να σημειωθεί πως έχει προσπαθήσει να καταδείξει ότι δεν υπήρξε καμία εγκληματική οργάνωση, αντιθέτως πρόκειται για «πολιτική σκευωρία και πολιτική στόχευση 25 ολόκληρων χρόνων». Μάλιστα, τόνισε πως δεν είναι φασίστας, ενώ η δολοφονίας Φύσσα ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, μια «τυχαία συνάντηση» που δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα