Δένδιας: Η ΝΔ δεν είναι οπαδός μίας Ελλάδας περίκλειστης, αλλά ανοικτής

«Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτσάκη δεν είναι οπαδός μίας Ελλάδας περίκλειστης, αλλά μίας Ελλάδας σύγχρονης, ανοικτής, με αυτοπεποίθηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θέλησε να συνομιλήσει με αυτήν την ΝΔ». Ο Ν. Δένδιας επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί «είχε

άλλη ιεράρχηση, δεν ήταν το εθνικό συμφέρον το πρώτο του κριτήριο, έβαλε πρώτα το κομματικό συμφέρον και την διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Έσχατη υποχώρηση κι όχι σημείο έναρξης η σύνθετη ονομασία

Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι η λύση της σύνθετης ονομασίας για το Μακεδονικό ήταν για την ΝΔ στοιχείο διαπραγμάτευσης και σημείο «έσχατης υποχώρησης» κι όχι σημείο της έναρξης των διαπραγματεύσεων. Ο Ν. Δένδιας παρατήρησε ότι ελπίδα της ΝΔ ήταν λύση χωρίς την χρήση του όρου «Μακεδονία», αν κι ήταν κατανοητό ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν αυτή η ελπίδα δεν θα ευοδωθεί.

Ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε «ευνοϊκές» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε την διαπραγμάτευση η κυβέρνηση, γι’ αυτό και «είναι κρίμα που ο Τσίπρας αντί να επιλέξει την Ελλάδα, επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρωθυπουργία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα