Δέκα νέοι με όραμα, ένας νέος "World of Difference"

Ευαισθητοποίηση, συλλογικότητα, προσφορά, πάθος, όραμα, στόχος, στήριξη, ιδέες, κοινωνική αλληλεγγύη. Λέξεις με "βαρύτητα", έννοιες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μαζί και τον κόσμο μας καλύτερο. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Για την ακρίβεια χρειάζονται μόνο δύο: Θέληση και στήριξη.

Αυτή τη θέληση βλέπει στα μάτια των νέων ανθρώπων και το Ίδρυμα Vodafone. Στα 17 χρόνια δραστηριοποίησής του στην Ελλάδα

(από το 2002), κάνει ακριβώς αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Παίρνει αυτή τη θέληση και τη μετατρέπει σε έργο, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Αρκεί να πούμε ότι όλο αυτό το διάστημα, το Ίδρυμα Vodafone έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 93 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο την περασμένη χρονιά ωφελήθηκαν από τα προγράμματά του περισσότεροι από 754.000 πολίτες. Ένα από τα προγράμματα που ξεχωρίζει το Πρόγραμμα “World of Difference".

Η σπουδαιότητα και η προσφορά του συγκεκριμένου προγράμματος στην κοινωνία μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητή, αν αναλογιστεί κανείς πως συνεχίζεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά. Το "World of Difference" έχει σκοπό να κάνει ουσιαστικά αυτό που λέει και το όνομά του, να δημιουργήσει έναν κόσμο διαφορετικό, λειτουργώντας ως καταλύτης στην κοινωνία του σήμερα, με 2 βασικά «συστατικά». Νέους γεμάτους όνειρα και κατάλληλες συνθήκες εργασίας, με τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας.

Για να το πετύχει αυτό, προσφέρει τη δυνατότητα σε 10 νέους να εργαστούν στον κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους για 6 μήνες, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει το μισθό και τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της απασχόλησης και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, με παράλληλα οφέλη για την κοινωνία. Οι νικητές, με την εργασία τους και τη βοήθεια της τεχνολογίας που σήμερα κάνει τα πάντα ευκολότερα, πάνε τον κόσμο μπροστά αφήνοντας το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα.

Αλλά καλύτερα τα λέει η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone Ελλάδας: "Το World of Difference είναι ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας με πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Φέτος, θέσαμε την τεχνολογία στο επίκεντρο του και επιλέξαμε νέους, οι οποίοι θα προσφέρουν έργο σε ΜΚΟ της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη απέναντι στην έννοια της προσφοράς και της συλλογικής δράσης με τη χρήση της τεχνολογίας. Άλλωστε, στο Ίδρυμα Vodafone καθημερινά εργαζόμαστε βάσει αυτής της φιλοσοφίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε ακόμη 10 νέους σύμμαχούς μας στο έργο αυτό".

Η αλήθεια είναι πως η στήριξη της απασχόλησης των νέων με παράλληλα οφέλη για την κοινωνία είναι ένας αρκετά δύσκολος συνδυασμός για την Ελλάδα. Όμως το πρόγραμμα "World of Difference" είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που αυτός ο συνδυασμός μπορεί να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα με εκπληκτικά αποτελέσματα. Θα το καταλάβεις αν γνωρίσεις τους 10 νικητές του φετινού κύκλου του προγράμματος που παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στον ΜΚΟ της επιλογής τους.

Νέοι, νέες με όρεξη να δουλέψουν, να κάνουν νέα πράγματα, να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο...

Ας τους γνωρίσουμε έναν προς έναν.

Αγγελίνα Μήλα

Η Αγγελίνα Μήλα αναλαμβάνει τη θέση Business Development Coordinator στην "Social Hackers Academy", έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ιδρύθηκε το 2017 και αγωνίζεται για την εξάλειψη του αποκλεισμού στην εκπαίδευση. Για τον σκοπό αυτό, αναλαμβάνει την εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ώστε να ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της χώρας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Αυτό που αγαπά σε αυτό που κάνει είναι και ο λόγος για τον οποίο μπήκε στον Οργανισμό. Οι ίσες ευκαιρίες ένταξης στην κοινωνία, η οικονομική ανεξαρτησία, η εκπαίδευση, η σημασία του να είναι αυτή προσβάσιμη σε όλους και το πώς μπορεί κάποιος που έχει έρθει από άλλη χώρα να νιώσει μέρος του κοινωνικού συνόλου.

Η Αγγελίνα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του DEREE. Έχει υπάρξει εθελόντρια στους οργανισμούς Emfasis Foundation, Ethelon & AIESEC, αναλαμβάνοντας διοικητικά καθήκοντα.

Δανάη Μπερσή

Η Δανάη Μπερσή αναλαμβάνει τη θέση της Υπεύθυνης Ψηφιακών Δράσεων και Προώθησης στο "Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία". Το "Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία" αποτυπώνει όλη τη σύγχρονη ιστορία και κουλτούρα της πόλης της Αθήνας και της χώρας γενικότερα.

Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα World of Difference, στόχος της είναι να βελτιώσει την υπάρχουσα πλατφόρμα που έχει φτιάξει "Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα", να την αναπτύξει και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι Οργανισμοί και άνθρωποι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Δανάη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με ειδίκευση στον τομέα του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Πολιτισμός και Εκπαίδευση" του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όπου έδωσε έμφαση στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης πολιτιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Δημήτρης Πανέλης

Ο Δημήτρης Πανέλης έχει αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου Ανάπτυξης/ Δικτύωσης και Ανεύρεσης πόρων, στον οργανισμό «ΣE ΑNAMONH». Ο οργανισμός «ΣE ΑNAMONH» ξεκίνησε τη δράση του σαν άτυπη ομάδα το 2015 με στόχο να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Δημιουργήθηκαν 33 ομάδες εθελοντών σε όλη τη χώρα με πάνω από 1.200 επιχειρήσεις να έχουν δώσει σε ωφελούμενους περισσότερα από 500.000 είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη αυτά έχουν προπληρωθεί και έχουν μπει “σε αναμονή” από συμπολίτες που έμαθαν για την πρωτοβουλία του Οργανισμού.

Αυτό που αγαπά περισσότερο σε αυτό που κάνει είναι το αίσθημα της προσφοράς. Αυτό που νιώθεις όταν έχεις βάλει ένα λιθαράκι κι εσύ για να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής ενός ανθρώπου που βιώνει δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητά του.

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Μεσολογγίου στη Ναύπακτο. Στο πλαίσιο της καθημερινής εθελοντικής του ενασχόλησης με τον Οργανισμό, δημιούργησε ένα βίντεο με τίτλο «Καφές σε Αναμονή» που εξηγούσε το πώς θα μπορούσε να λειτουργεί η «Αναμονή», έτσι ώστε η ιδέα να περάσει από τον καφέ, σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και φάρμακα, κάτι το οποίο θα ήταν και το μεγάλο στοίχημα του εγχειρήματος.

Ειρήνη Παγίδα

Η Ειρήνη Παγίδα έχει αναλάβει τη θέση Εκπαιδεύτριας για τον σχεδιασμό online εκπαιδευτικού προγράμματος στον οργανισμό "Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece”. Η οργάνωση "Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece" ιδρύθηκε το 1994 από την πρωτευοντολόγο και ανθρωπολόγο Dr. Jane Goodall, με στόχο την ενδυνάμωση των νέων και την προστασία του περιβάλλοντος. Τo Roots & Shoots (R&S) είναι ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, για να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του πλανήτη, ακολουθώντας 4 βήματα.

Ως εκπαιδευτικό στέλεχος, αγαπά τη μάθηση, το να μαθαίνει καινούργια πράγματα, αλλά και να δίνονται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτή για όλους.

Η Ειρήνη είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τελειόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαίδευση Ενηλίκων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια "Σύγχρονη Εκπαίδευση Εκπαιδευτών", "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Online Μαθημάτων" και "Εκπαίδευση στο Διαπολιτισμικό Διάλογο".

Αριστέα Μπισμπίκη

Η Αριστέα Μπισμπίκη έχει ξεκινήσει να εργάζεται στην ΜΚΟ “KINITRO”, και έχει αναλάβει τη θέση της Υπεύθυνης Διεξαγωγής των Workshops στο πρόγραμμα "Labyrinth of Senses". To "Labyrinth of Senses" είναι ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία. Για να διασχίσει κάποιος τον Λαβύρινθο των Αισθήσεων χρησιμοποιεί την αφή, την ακοή, την όσφρηση και την όραση, ως εργαλεία για ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης.

Στόχος της είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας όπου ο σεβασμός και η ισότητα θα υπερισχύουν και η προσβασιμότητα θα είναι ένας κοινός τόπος, δε θα είναι μια ουτοπία.

Η Αριστέα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ανάπτυξη. Στο παρελθόν είχε προσφέρει εθελοντική εργασία στη Λέσβο και την Αυστρία, παρέχοντας βοήθεια σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, ενώ έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά σεμινάρια στους Γιατρούς του Κόσμου σχετικά με την επικοινωνία και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ευδοκία Πεχλιβανίδη

Η Ευδοκία Πεχλιβανίδη εργάζεται ως Project Manager για το Πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον οργανισμό "Dogs’ Voice". Η "Dogs’ Voice" αποτελεί τον μοναδικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό στην Ελλάδα, που στηρίζει 88 φιλοζωικές οργανώσεις πανελλαδικά, διαθέτει τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες.

Στόχος της είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας με πολίτες που θα σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους, μιας κοινωνίας που δε θα έχει τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων στον δρόμο. Αυτό ακριβώς της δίνει το κίνητρο που χρειάζεται για να συνεχίζει. Και το γεγονός πως ο κόσμος έχει αρχίσει και ευαισθητοποιείται περισσότερο στο ζήτημα των αδέσποτων.

Eίναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου "International Marketing Communications'' από το London Metropolitan University. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σεμινάρια σχετικά με το Digital Marketing, τα Social Media και τις Δημόσιες Σχέσεις.

Νίκος Δούμπας

Ο Νίκος Δούμπας έχει αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου Προγράμματος Επιστήμης των Πολιτών "Σε ξενίζει…. Μοιράσου το μαζί μας!!!", στην Περιβαλλοντική Οργάνωση "iSea". H Περιβαλλοντική Οργάνωση "iSea", ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2016 από νέους επιστήμονες με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Στόχος του είναι μέσα από το πρόγραμμα World of Difference να μιλήσει για το πρόβλημα των ξενικών ειδών, καθώς και για την καλή και ορθή χρήση της ερασιτεχνικής αλιείας και να προστατέψει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο Νίκος Δούμπας είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Υδατοκαλλιέργειες, Καινοτομία και Βιωσιμότητα, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διαχείριση θαλάσσιων ξενικών ειδών σε προστατευόμενες περιοχές στην Κύπρο, για τη δικτύωση και τη διακρατική συνεργασία με στόχο την πρόληψη και τη διαχείριση των χωροκατακτικών ξενικών ειδών στην Ευρώπη και τη διαχείριση και κοινή χρήση δεδομένων για τα ξενικά είδη.

Νικόλ Κακαντούση

Η Νικόλ Κακαντούση έχει αναλάβει τη θέση Communications & Digital Μarketing Μanager στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Civil Act", που έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με την ανάπτυξη συνεργασιών, τον σχεδιασμό καινοτόμων προγραμμάτων και την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών.

To κίνητρό της είναι η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε άτομα που μπορεί να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς. Ξέρει ότι για να αλλάξεις τον κόσμο, αρκεί να μπορείς να βοηθήσεις έστω ένα άτομο με τη δουλειά σου. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να κάνει μέσα από τον ρόλο της στην Civil Act.

Η Νικόλ Κακαντούση σπούδασε στη Βοστώνη Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Διεθνής Σχέσεις και στο Σίδνεϋ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκδημοκρατισμός». Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στη Σρι Λάνκα σε μια οργάνωση που είχε ως σκοπό την διάδοση και την υποστήριξη εναλλακτικών πολιτικών για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων και τη δημοκρατική διακυβέρνηση. Εκεί διεξήγαγε έρευνα σε όλη τη χώρα για το στίγμα που φέρει ο HIV και πώς αντιμετωπίζετε στη διάρκεια της οποίας μίλησε με περιθωριοποιημένα άτομα. Το ερέθισμα αυτό τη διαμόρφωσε τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά. Έχει εργαστεί στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ως υπεύθυνη Προγραμμάτων Μείωσης της Βλάβης, με επίκεντρο την παροχή υπηρεσιών σε χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιήθηκε έντυπο «Οδηγός Επιβίωσης» που περιλάμβανε όλους τους φορείς που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες, ο οποίος διανεμήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης, έχει εργαστεί στην οργάνωση Libraries without Borders, όπου υλοποιήθηκε η δημιουργία των ‘Koombooks’ (portable multimedia library σε μορφή server), που παρέχουν σε όλους τη δυνατότητα πρόσβασης σε βιβλία και διαδικτυακές υπηρεσίες. Τέλος, στους Γιατρούς του Κόσμου είχε αναλάβει τη θέση με τίτλο «Operations Manager» με την ευθύνη επίβλεψης και χαρτογράφησης των καθημερινών αναγκών που προκύπταν σε διάφορα κέντρα κράτησης μεταναστών, με στόχο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Παρασκευάς Σελίμ

Ο Παρασκευάς Σελίμ έχει αναλάβει τη θέση Εκπαιδευτή Διαχειριστή του Προγράμματος Ενάντια στη Σχολική Διαρροή στο Κέντρο Νεότητας Ρομά Δενδροποτάμου-"Φάρος του Κόσμου" που “φωτίζει” σκοτεινά μέρη και βοηθά νέους ανθρώπους και παιδιά να βρουν το δρόμο τους. Στόχος του οργανισμού είναι να παρέχει προστασία σε παιδιά από ανύπαρκτα ή επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Έχοντας ο ίδιος βιώσει τη σχολική εγκατάλειψη σε πολύ μικρή ηλικία, την οποία και αντιμετώπισε με τη βοήθεια του "Φάρου του Κόσμου", ο Παρασκευάς θέλει με τη σειρά του να βοηθήσει συνανθρώπους του και να εμπνεύσει τους νέους. Ζει στο σπίτι του "Φάρου του κόσμου" και το γεγονός αυτό τον βοήθησε να συνεχίσει το σχολείο που σταμάτησε στο δημοτικό, να κάνει αγγλικά, να συμμετάσχει σε ποικίλες δραστηριότητες και να μπορεί ξανά να ονειρεύεται.

Πλέον δραστηριοποιείται ως εθελοντής στον Φάρο, παρέχει βοήθεια στα μικρότερα παιδιά ως προπονητής του τμήματος εκπαιδευτικής ρομποτικής, ως συντονιστής της μουσικής μπάντας και ως υπεύθυνος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων. Ο Παρασκευάς είναι παιδί Ρομά, κάτοικος του Δενδροποτάμου, μέλος του Κέντρου Νεότητας "Φάρος του Κόσμου" και έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια και ημερίδες, γεγονός που τον καθιστά γνώστη των αναγκών της περιοχής και της οργάνωσης.

Ιορδάνης Καλαντίδης

Ο Ιορδάνης Καλαντίδης έχει αναλάβει τη θέση του Συντονιστή Έργου για την Ανάπτυξη του Λειτουργικού Συστήματος Chromium OS στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Επανεκκίνησις", που ασχολείται με την εξάλειψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού στα σχολεία. Έτσι συγκεντρώνει παλιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια, και με τη βοήθεια εθελοντών, τούς επιδιορθώνει, ώστε να τους προμηθεύσει σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, ενώ παράλληλα αναζητά χρηματοδότηση, για τη διάδοση του έργου του Οργανισμού. Στόχος του για το εξάμηνο που θα εργαστεί μέσω του World of Difference, είναι να εξοπλίσουν με Η/Υ όλα τα σχολεία της Κυψέλης.

Αγαπά να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους που έχουν πολλές ιδέες για το πώς να κάνουν καλύτερο το εργασιακό περιβάλλον, το περιβάλλον των σχολείων και γενικότερα της κοινωνίας.

Ο Ιορδάνης Καλαντίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συμμετέχει ενεργά στη δράση της οργάνωσης Επανεκκίνησις από τον Ιούλιο του 2017, ως εθελοντής βοηθός συντονιστή για τη διεκπεραίωση του έργου "ένα λάπτοπ για κάθε μαθητή".

Photo Credits: Thalia Galanopoulou

Keywords
world, οραμα, προσφορες, vodafone, ελλαδα, μκο, νέα, business, hackers, εκπα, deree, αθηνα, συμμετοχή, δραση, online, βιωσιμότητα, project, voice, london, metropolitan, media, θεσσαλονικη, κυπρος, civil, hiv, server, σχολεια, πειραιας, photo, thalia, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, εκρηξη βοστωνη, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, οικονομικη κριση, βιντεο, γνωμη, δουλεια, δωρεαν, εκπα, εργασια, εργαλεια, ζωα, μκο, ονειρα, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, σρι λανκα, υιοθεσιες, hiv, αυστρια, αλληλεγγυη, ανθρωπινα δικαιωματα, αναπηρια, ατομο, βιωσιμότητα, βοηθεια, βοστωνη, γεγονος, γινει, δαναη, διαστημα, δυνατοτητα, διοικηση, δωσει, δυναμικο, ευδοκια, εθελοντικη εργασια, εθελοντης, ειρηνη, εκπαιδευση, ενεργα, εννοια, επικοινωνια, επιτυχια, ερευνα, ευθυνη, ευρωπη, τεχνολογια, ζωης, ιδεα, ιδεες, ηλικια, υπηρεσιες, υπολογιστες, ιδρυμα, ιορδανης, ισες ευκαιριες, λαπτοπ, λιθαρακι, ματια, μηνες, μορφη, μπορεις, ομαδα, παντα, ουτοπια, ονομα, οραση, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, παθος, περιβαλλον, προγραμματα, ρομα, ρολο, σεβασμος, σεμιναρια, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, στιγμα, σχολειο, τμημα, υδατοκαλλιεργειες, φαρμακα, χαιρομαστε, βηματα, business, civil, deree, δημητρης, δικαιωματα, ειδη, εμφαση, χωρα, ιδιαιτερα, project, λεξεις, london, media, μπροστα, metropolitan, νιωθεις, ομαδες, ταξιδι, thalia, online, υγειας, βοηθος, world, hackers, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα