Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με άσκοπες μετακινήσεις
«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες» , τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε συσκέψεων με αξιωματικούς της Βορείου Ελλάδος, όπου ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας. Θέλω να πω σε όλους πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, που δημιουργούνται, λόγω του lockdown, ιδιαίτερα σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους».
Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους Αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης, όπου στο επίκεντρο τέθηκαν τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου».
Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας.
Θέλω να πω σε όλους πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, που γεννιούνται, λόγω του lockdown, ιδιαίτερα σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους.
Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες.
Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες.
Πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».
Πόσο σας ανησυχεί η διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ; Έχουν ληφθεί μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό;
«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας. Και αυτά τα μέτρα ενισχύονται διαρκώς. Όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι καλυμμένες με υλικά ούτως ώστε να προστατεύεται η υγεία του προσωπικού. Όλα τα μέτρα εποπτεύονται από αξιωματικούς και μάλιστα με αυστηρό τρόπο. Έχουν αποσταλεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χιλιάδες τεστ COVID, ώστε να υποβληθεί σε αυτό αποκλειστικά το προσωπικό της ΕΛΑΣ στη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Οι δικές μου οδηγίες ήταν ακόμη πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, ακόμη περισσότερη εποπτεία. Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί μόνο με υγιές προσωπικό μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, καλώ όλους τους αστυνομικούς να είναι πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, έτσι ώστε αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα – το προσωπικό της αστυνομίας στην εποπτεία των μέτρων να παραμείνει στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας».
Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου έχουμε επιπλέον μέτρα για τη Θεσσαλονίκη;
«Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέα μέτρα ανακοινώνονται σήμερα, κόβουν επιλογές στο 13033, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9, τα σενάρια
- Κρούσματα σήμερα: Απόλυτος εφιάλτης η μακάβρια λίστα των νεκρών
- Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν όλα τα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
- Απίστευτο μπλόκο... χάρος της Τροχαίας - Δείτε εικόνες
- «Είναι σαν ένα βαρύ hangover»: Οι εθελοντές που έλαβαν δοκιμαστικά το εμβόλιο της Pfizer μιλούν για τις παρενέργειες
- Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν όλα τα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
- Άγρια συμπλοκή οπαδών στη Θεσσαλονίκη
- Κρήτη: Εντοπίστηκε πτώμα σε θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου
- Φρίκη: Έπνιξε τα παιδιά της για να πουλήσει τα όργανά τους
- «Δεν ήταν μόνο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο κορονοπάρτι – Τα κορίτσια ήταν περισσότερα από τους άνδρες»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Κλειστά σχολεία και νυχτερινή απαγόρευση
- Άγριες Μέλισσες - Spoilers: Η Ανέτ συναντά τον Σωκράτη Θέμελη
- Τηλεκπαίδευση: Οι μισές "αλήθειες" της Νίκης Κεραμέως, που κρατά στο συρτάρι τη σύμβαση με τη Cisco
- Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με άσκοπες μετακινήσεις
- Ο κορονοϊός είναι πιθανό να γεράσει τον εγκέφαλο έως 10 χρόνια
- Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο - Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με άσκοπες μετακινήσεις
- Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Κλειστά σχολεία και νυχτερινή απαγόρευση
- Άγριες Μέλισσες - Spoilers: Η Ανέτ συναντά τον Σωκράτη Θέμελη
- Τηλεκπαίδευση: Οι μισές "αλήθειες" της Νίκης Κεραμέως, που κρατά στο συρτάρι τη σύμβαση με τη Cisco
- Ο κορονοϊός είναι πιθανό να γεράσει τον εγκέφαλο έως 10 χρόνια
- Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο - Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία
- Big Brother - Spoiler: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση
- Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: Άμεσα άλλες 50 ΜΕΘ
- Συνάντηση Σακελλαροπούλου-αλ Σίσι με το βλέμμα στην τουρκική επιθετικότητα
- Σοκ στην Πάτρα: Άνδρας πήδηξε στο κενό από αερογέφυρα στο Αίγιο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Υστατη έκκληση στους Θεσσαλονικείς πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας
- The Bachelor: Tο δώρο για τους 100 χιλιάδες ακόλουθους στο Tik Tok
- Ιράν: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων σε ένα 24ωρο
- Υπό κράτηση 58χρονος για απόσπαση χιλιάδων ευρώ από εταιρεία στη Λεμεσό
- Καρβαχάλ: «Με Ζιντάν... μέχρι θανάτου»!
- Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-V είναι κατά 92% αποτελεσματικό
- Νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά σχολεία
- «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ γιορτή για φέρετρα» ξεκαθάρισε ο Χρυσοχοΐδης
- Κρήτη: Εντοπίστηκε πτώμα στη θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου