Υπό κράτηση 58χρονος για απόσπαση χιλιάδων ευρώ από εταιρεία στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 58χρονου Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία και μεταφέρθηκε στην Κύπρο, σε σχέση με την εξαπάτηση ναυτιλιακής εταιρείας στη Λεμεσό και την απόσπαση 48.900 ευρώ.

Το αδίκημα διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, όταν ο διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από τους ιδιοκτήτες πλοίου για έμβασμα €48.900, σε

τράπεζα του εξωτερικού, με σκοπό την μισθοδοσία του καπετάνιου του πλοίου. 

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η εταιρία είχε πέσει θύμα απάτης, ενώ λόγω λάθους στον λογαριασμό που έγινε το έμβασμα, τα χρήματα παρέμειναν παγοποιημένα, χωρίς αυτά να μπορούν να επιστραφούν. 

Διαπιστώθηκε επίσης ότι, φυσικό πρόσωπο διαχείρισης του τραπεζικού λογαριασμού ήταν ο 58χρονος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε πρόσφατα και χθες βράδυ ο ύποπτος μεταφέρθηκε από την Ισπανία στην Κύπρο, από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού.

Το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο έξι ημερών.

Σε μια άλλη υπόθεση, υπό διήμερη κράτηση τέθηκε σήμερα και 61χρονος, ο οποίος καταζητείτο και συνελήφθη σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης 65.000 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τον Νοέμβριο, 2019, ο 61χρονος ήρθε σε συμφωνία με 52χρονο και 40χρονο, για να τους πωλήσει τεμάχιο γης στην Λεμεσό, αναφέροντας τους πως ο ίδιος είναι ο διαχειριστής της ακίνητης περιουσίας.

Για την αγορά του τεμαχίου, οι 52χρονος και 40χρονος πλήρωσαν στον 61χρονο το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, όπως είχαν συμφωνήσει, ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι, διαχειριστές του τεμαχίου ήταν άλλα πρόσωπα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δυο παραπονούμενοι κατήγγειλαν την εξαπάτησή τους στο ΤΑΕ Λεμεσού και έκτοτε ο 61χρονος καταζητείτο. Συνελήφθη χθες και σήμερα πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για διήμερη προσωποκράτηση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό, 58χρονος, Λεμεσό,ypo, 58chronos, lemeso