Χαλκιδική: Πέντε νεκροί από την κακοκαιρία - Φόβοι και για έκτο θύμα

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα. Τις πληγές της μετράει η Χαλκιδική, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη έναν νεκρό.

Πιο συγκεκριμένα, τη ζωή της έχασε μία 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας.

Στη Σωζόπολη, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα

από ανατροπή τροχόσπιτου.

Στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace τον θάνατο βρήκαν ένας 39χρονος και ο 2χρονος γιος του.

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι για 6ο θύμα, νεαρό άτομο, που βρισκόταν κοντά σε παραλία.

Ακόμη, δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί βαριά και ακόμη δέκα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Επί ποδός οι Αρχές - Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει δέντρα και οχήματα

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε συνδρομή πυροσβεστικής και αστυνομίας.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του πρώτου παιδιού και μεταξύ άλλων σε Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι στη Βουρβουρού.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων. Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Κεραυνός έπεσε σε σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου

Τον τρόμο έζησε μία ολόκληρη περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, ένας κεραυνός έπεσε πάνω σε σπίτι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς κινείται η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα