Χαλάζι, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι: Πού χτύπησε η κακοκαιρία

Δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που προκάλεσε η απότομη επιδείνωση του καιρού ανά την επικράτεια.

Στην Στερέα Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία τα φαινόμενα ήταν περισσότερα έντονα από αλλού και η πυροσβεστική χρειάστηκε να επιστρατεύσει αρκετές δυνάμεις για να απάντληση υδάτων και μάζεμα πεσμένων δένδρων.

Στη Λαμία πολλοί από τους δρόμους της πόλης πλημμύρισαν καθώς η βροχή

(σε πολλές περιοχές χαλάζι) ήταν πολύ δυνατή και δημιούργησε ουκ ολίγους μπελάδες στις αρχές.

Τα Τρίκαλα επλήγησαν επίσης από ισχυρές καταιγίδες οι οποίες συνοδεύτηκαν από θυελλώδεις ανέμους που έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολα διαχειρίσιμη.

Στη Νάουσα, πέρα από τις πλημμύρες, παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της κατολίσθησης. Πτώση βράχων έκλεισε προσωρινά την κυκλοφορία σε δρόμο έξω από την πόλη αναγκάζοντας την πυροσβεστική να παρέμβει άμεσα.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο. Κύριο χαρακτηριστικό του οι βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα για αύριο Τρίτη η κακοκαιρία θα "χτυπήσει":

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου Μέχρι και τις απογευματινές ώρες την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα