Μπαράζ εμπρησμών - Έκαψαν ΑΤΜ και ΙΧ σε περιοχές της Αττικής

Μετά την Θεσσαλονίκη και η Αθήνα επέστρεψε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς των εμπρηστικών επιθέσεων από ομάδες κουκουλοφόρων και μάλιστα με ένα μπαράζ που κράτησε μόλις 10 λεπτά μεταξύ 02:10-02:20 τα ξημερώματα σε έξι διαφορετικές περιοχές.

Από αυτές τις επιθέσεις καταστράφηκαν 13 σταθμευμένα οχήματα αλλά και ΑΤΜ, ενώ από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν

47 προσαγωγές υπόπτων, για τους οποίους όμως δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναλυτικά οι επιθέσεις:

Καλλιθέα, επί της οδού Καλλιρόης 178, εμπρηστική επίθεση σε 3 σταθμευμένα φορτηγάκια μεταφορικής εταιρείας. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο όχημα που επίσης καταστράφηκε.

Ν. Σμύρνη, στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Ομήρου, εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ τράπεζας. Επί της Λ. Συγγρού 137, εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ τράπεζας. Ν. Σμύρνη, επί της οδού Σταδίου 9, εμπρηστική επίθεσε σε δύο σταθμευμένα φορτηγάκια μεταφορικής εταιρείας. Στο Χαλάνδρι, επί της οδού Βάρναλη 22, σε σταθμευμένο φορτηγάκι σουπερμάρκετ. Παγκράτι, επί της οδού Ιλιάδος 14, εμπρηστική επίθεση σε σταθμευμένο φορτηγάκι σουπερμάρκετ. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο όχημα. Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Αίγλης και Βελβενδού, εμπρηστική επίθεση σε φορτηγάκι σουπερμάρκετ. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο όχημα. Γαλάτσι, επί της οδού Αμυκλών 1, εμπρηστική επίθεση σε δύο σταθμευμένα φορτηγάκια σουπερμάρκετ.

Σε όλα τα περιστατικά επενέβησαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια. Για το μπαράζ των επιθέσεων αναμένεται και ανάληψη ευθύνης, ενώ εικάζεται ότι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις των αντιεξουσιαστών για τον έλεγχο και τις παρεμβάσεις που γίνονται από την Αστυνομία σε πλατείες λόγω κορωνοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα