Απίστευτη ατάκα: "Φαντάζεσθε ότι εάν ερχόταν στην Ελλάδα, θα βρισκόταν πρωθυπουργός που θα τολμούσε να τα γυρίσει πίσω;"

Μια άλλη διάσταση δίνει ο Παύλος Γερουλάνος στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δανεισμό των Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο προκειμένου να εκτεθούν στη χώρα μας το 2021, με αντάλλαγμα το δανεισμό σημαντικών αρχαιοτήτων που θα βγουν για πρώτη φορά από τη χώρα.

“Φαντάζεσθε ότι εάν ερχόταν στην Ελλάδα, θα βρισκόταν πρωθυπουργός που θα τολμούσε να τα γυρίσει πίσω;” είναι η απίστευτη ατάκα του,

ενώ συμπλήρωσε: “Δεν θα έμενε ούτε μια ώρα στη θέση του ένας πρωθυπουργός, όποιος και να ήταν, εάν τα Μάρμαρα έφευγαν για δεύτερη φορά από την Ακρόπολη. Αφήστε που δεν θα τα άφηνε ο κόσμος”!

Ο Π. Γερουλάνος πρώην υπουργός Πολιτισμού, με άρθρο του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, τονίζει πως η συζήτηση για τα Μάρμαρα δεν είναι νομική και η μάχη είναι μάχη εθνικών εντυπώσεων. “Είναι μια μάχη κυρίως πολιτισμική που δεν θα κερδηθεί στις καρδιές των ανθρώπων” επισημαίνει, ενώ τονίζει πως “αντί οι Έλληνες πολιτικοί να κραυγάζουν για λόγους ψηφοθηρικούς, καλό θα ήταν να αφήνουν ειδικούς όπως ο κ. Παντερμαλής να χειριστούν το θέμα, δουλεύοντας αθόρυβα, για να πιεστεί το Βρετανικό Μουσείο να τα επιστρέψει”.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, η υπουργός Πολιτισμού δεν ήταν ενήμερη της συγκεκριμένης πρότασης του πρωθυπουργού.

Η Λίνα Μενδώνη, όμως, προς τιμήν της, όπως λειτουργεί χρόνια συλλογικά, πήρε πάνω της την υπόθεση, καλύπτοντας κατά το δυνατόν το λάθος του Μαξίμου...

Keywords
Τυχαία Θέματα