Ανασχηματισμό και στα κομματικά όργανα προαναγγέλλει ο Νίκος Βούτσης

Για πολιτικές συναινέσεις με προοδευτικό πρόσημο, ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Οι Κάππα Κάππα" , με την Βούλα Κεχαγιά και τον Μανώλη Κοττάκη.

Ο κ. Βούτσης δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο συνεργασιών με πρόσωπα του κεντροδεξιού χώρου, τα οποία έχουν στηρίξει, όπως είπε, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, τόνισε ότι δεν θα αφορά

στον βασικό πυρήνα της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της κ. Παπακώστα στο νέο υπουργικό σχήμα απέφυγε να τοποθετηθεί: "Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο", είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης και εν όψει των αποφάσεων του πρωθυπουργού για τις κυβερνητικές αλλαγές εκτίμησε ότι ο βασικός κορμός των υπουργών θα παραμείνει αμετακίνητος και δεν θα αλλάξει.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Σκουρλέτη να αναλάβει τα ηνία του κόμματος κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο και πρόσθεσε πως όταν γνωστοποιήθηκε και στα κομματικά στελέχη κάποια εξ αυτών εξέφρασαν ορισμένες διαφωνίες. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε άλλη επιλογή από τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι το ποσοστό εκλογής που συγκέντρωσε ο νέος γραμματέας δείχνει ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε την πιθανότητα διενέργειας ενός συνεδρίου διαρκούς ή θεματικού εν όψει των μαχών που έπονται και ανέφερε ότι μετά την ΔΕΘ θα υπάρξει πρόταση από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του κόμματος για εκλογή νέων οργάνων. Επίσης προανήγγειλε αλλαγές στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανασχηματισμό, Νίκος Βούτσης,anaschimatismo, nikos voutsis