234 Ζακυνθινόπουλα πέτυχαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

16:35 28/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλήνιων, καθώς νωρίς χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν οι Βάσεις εισαγωγής, ωστόσο από φέτος δεν υπάρχουν τα ονόματα των επιτυχόντων και οι σχολές στις οποίες πέρασαν, αλλά οι κωδικοί τους, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αυτό σημαίνει πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας συμπληρώνοντας τον κωδικό τους για να δουν τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε σε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο, εξακολουθούν να υπάρχουν ειδήσεις που προσδίδουν μεγάλη τιμή για όλους μας. Γεγονότα που μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να ελπίσουμε και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον. Τέτοια είδηση είναι ότι διακόσια τριάντα τέσσερα Ζακυνθινόπουλα -8 λιγότερα από πέρυσι- περνούν το κατώφλι των Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, νιώθοντας ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων τους, μετά την επιτυχία τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι επιτυχίες των μαθητών μας κάνουν υπερήφανους όχι μόνο τους γονείς τους και τους καθηγητές τους, αλλά και όλους τους Ζακυνθινούς, αποδεικνύοντας ότι η Ζάκυνθος εξακολουθεί να γεννά φωτεινά μυαλά. Ανακούφιση, χαρά και ικανοποίηση για τον κόπο και το μόχθο ετών, δεδομένου ότι τα πήγαν πάρα πολύ καλά, εξαιτίας του γεγονότος ότι σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ωστόσο, οι υποψήφιοί μας, παρά το γεγονός ότι προετοιμάστηκαν πολύ καλά σε ένα εξαιρετικά ρευστό και δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, κατάφεραν να εισαχθούν σε σημαντικές πανεπιστημιακές, πολυτεχνικές και τεχνολογικές σχολές. Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση που είναι και ζητούμενο στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, εάν μελετήσουμε τα αποτελέσματα, θα διαπιστώσουμε ότι οι υποψήφιοι επέλεξαν σχολές που εξασφαλίζουν εργασία, όχι μόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μαθητές ήταν προβληματισμένοι για το ποιές θα πρέπει να είναι οι σχολές επιλογής τους αφού, πλέον, σημασία δεν έχει η επιτυχία σε οποιοδήποτε τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά η επαγγελματική προοπτική που θα τους εξασφαλίσει.

Βλέποντας τα αδιέξοδα που υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας επιχειρήσεων να συντηρήσουν μεγάλο αριθμό επιστημόνων, έστρεψαν το βλέμμα τους προς ειδικότητες που συνεχίζουν να έχουν ζήτηση. Είδαν με πιο θετικό “μάτι” γνωστικά αντικείμενα που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να εργαστούν. Η παλιά σκέψη “θα σπουδάσω εκεί που μου αρέσει” έχει αντικατασταθεί από το “θα σπουδάσω όπου θα υπάρχουν θέσεις στην αγορά εργασίας”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ
Επιτυχόντες Γενικού Λυκείου & ΕΠΑ.Λ. 2018
Επιτυχόντες Γενικού Λυκείου & ΕΠΑ.Λ. 2018 (10% ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2017)
Επιτυχόντες Γενικού Λυκείου & ΕΠΑ.Λ. 2018 (10% ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2016)

ΠΗΓΗ:HMERAZANTE.GR
Βασίλης Μούτσιος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
234 Ζακυνθινόπουλα, ΑΕΙΤΕΙ,234 zakynthinopoula, aeitei