Ανακαλύψαμε την πιο οικολογική επιλογή στα online supermarkets

Οικολογικές χάρτινες συσκευασίες, φοβερές προσφορές, premium προϊόντα από Ελλάδα και εξωτερικό και μεγάλη γκάμα από βιολογικά (και, προσεχώς, λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα) προϊόντα. Το boxed.gr τα έχει πραγματικά όλα, συμπεριλαμβανομένου οικολογικής συνείδησης.

Τα πράγματα που μας κάνουν και χαμογελάμε το τελευταίο διάστημα είναι, ομολογουμένως, ολοένα και λιγότερα. Εξ'ού και όταν ανακαλύπτουμε κάτι εξαιρετικό, κάτι σπάνιο, κάτι που είναι

πασιφανές ότι έχει φτιαχτεί με μεράκι και οικολογική συνείδηση, καλό είναι να το μοιραζόμαστε. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του online supermarket boxed.gr, το όνομα του οποίου προκύπτει από το γεγονός ότι τα προϊόντα παραδίδονται είτε σε χάρτινο κουτί είτε σε χάρτινες σακούλες. Ότι, δηλαδή, συνειδητά δεν χρησιμοποιούνται καθόλου και πουθενά πλαστικές σακούλες, στο πλαίσιο της προσπάθειας -περαιτέρω- μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας.

Αυτό, οι χάρτινες συσκευασίες, ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησα -πέρα από τα χαμογελαστά μάτια του μεταφορέα (αφού το κανονικό του χαμόγελο ήταν κρυμμένο πίσω από τη μάσκα που φορούσε)- στην παράδοση που έκανε στο γειτονικό μου διαμέρισμα. Γιατί το boxed.gr δεν είναι, το ομολογώ, δική μου ανακάλυψη. Το credit πηγαίνει στον 40αρή γείτονά μου τον Ριχάρδο, στέλεχος πολυεθνικής και φανατικό και της καλής και της υγιεινής ζωής, που ήδη συνεργαζόταν σε εταιρικό επίπεδο με την εταιρεία (την FMS, δημιούργημα της οποίας είναι το boxed.gr) η οποία εδώ και μια δεκαετία παρείχε αναλώσιμα είδη σε ολόκληρη την επικράτεια.

Εξού και, πέρα από τα αναμενόμενα είδη ενός online supermarket, το boxed.gr διαθέτει, επίσης, επαγγελματικές συσκευασίες σε διάφορα είδη (ιδανική επιλογή για μείωση του κόστους), μικροσυσκευές, μεγάλη ποικιλία γραφικής ύλης, εξοπλισμό γραφείου αλλά και έπιπλα. Όλα αυτά πριν η εταιρεία αποφασίσει να διευρύνει τη δραστηριότητά της, απευθυνόμενη -με το boxed.gr- στα νοικοκυριά και προσφέροντας πάνω από 10.000 κωδικούς σε όλες τις κατηγορίες.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το boxed.gr δεν είναι ένα ακόμη online supermarket, παρότι οι προσφορές του σε bestseller προϊόντα που χρησιμοποιούμε όλοι, είναι άκρως ανταγωνιστικές. Επειδή, ακριβώς, δημιουργήθηκε από ανθρώπους που έχουν ήδη μεγάλη εμπειρία στην εύρεση και διανομή προϊόντων, καλύπτοντας καθημερινά και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις πελατών, έρχεται και μας προσφέρει την μεγαλύτερη πολυτέλεια από όλες.

Το γεγονός δηλαδή ότι κάποιος που ξέρει, κάποιος που νοιάζεται, έχει ήδη ξοδέψει χιλιάδες ώρες και έχει δοκιμάσει εξονυχιστικά τα εκλεκτά προϊόντα που μπορείς να βρεις στα online ράφια του. Κάτι εξαιρετικά εύκολο να διαπιστώσεις, τσεκάροντας απλώς την κατηγορία bestseller στο site. Εκεί όπου σε πρώτο πλάνο φιγουράρουν αναπάντεχα προϊόντα όπως -μεταξύ άλλων- βιολογικό μέλι και μαύρο σκόρδο, βούτυρο μαύρης τρούφας, πατέ πορτσίνι και χειροποίητες μπουκίτσες ξηρών καρπών και υπερτροφών.

Εννοείται πως, ανάμεσα στους 10.000 κωδικούς του, φιγουράρουν όλα τα προϊόντα που συνήθως αγοράζεις σε όλες τις κατηγορίες (π.χ. φρούτα, λαχανικά, κρέας, αλλαντικά, βρεφικές τροφές, ζυμαρικά, ψάρια κτλ). Απλώς εκεί που το boxed.gr κάνει τη διαφορά είναι στα πιο ψαγμένα (βιολογικά, χωρίς γλουτένη και λακτόζη, για χορτοφάγους) και στα πιο delicatessen προϊόντα. Ενώ οφείλουμε να αναφέρουμε πως διαθέτει και εξαιρετική κάβα με ετικέτες που συνήθως δεν βρίσκεις σε supermarket.

Προσωπικά, μετά από ένα και βάλε μήνα φανατικής χρήσης, το αντιμετωπίζω ως τη συνήθεια που έγινε λατρεία. Μου αρέσει να μπαίνω στην κατηγορία νέα προϊόντα για να τσεκάρω τι καινούργιο βρήκαν να μου φέρουν. Όπως μου αρέσει να μπαίνω μαζί με την κόρη μου να την βάζω να διαλέγει κάποια από τις υπέροχες, βιολογικές και ψαγμένες λιχουδιές που φέρνει ειδικά για παιδιά.

Ειδική μνεία οφείλει, τέλος, να γίνει στις εξαιρετικές υπηρεσίες παράδοσης που προσφέρει το boxed.gr (παράδοση την ημέρα και την ώρα που σε εξυπηρετεί), στο γεγονός ότι δεν διαθέτει ελάχιστη παραγγελία (δωρεάν μεταφορικά άνω των 40 €), στο ασυναγώνιστο πρόγραμμα πιστότητας που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα συλλογής πόντων και την εξαργύρωσή τους σε δωροεπιταγές και, φυσικά, στα ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα είδη που ετοιμάζεται να φέρει, τα οποία αναμένεται να απογειώσουν γευστικά (και θεαματικά) τη γιορτινή ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακαλύψαμε,anakalypsame