Αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές – Εξασθένηση των βοριάδων

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια και σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

• Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχει κρύο και στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα

Την Πέμπτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες,

τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο παγετός προβλέπεται να σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Έτσι η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά πιο πολλές το πρωί

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 26/11/1896 είχαμε μεγάλη νεροποντή στην Αττική που προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και θανάτους. Το 1948 σημειώθηκε χιονόπτωση στην Αθήνα, ενώ χιόνια είχαμε και το 1976.

Keywords
Τυχαία Θέματα